Справа Майдану: екс-прокурора та слідчу обвинувачують у скоєнні злочину

15:23, 29 июля 2019
Суд відклав розгляд справи.
Справа Майдану: екс-прокурора та слідчу обвинувачують у скоєнні злочину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Білопільський райсуд Сумської області відклав судовий розгляд кримінального провадження за обвинувальним актом по обвинуваченню колишніх прокурора сумської прокуратури і слідчої місцевого МВ УМВС, обвинувачених за частиною другою статті 372 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба суду.

Відомо, що колишній прокурор обвинувачується в тому, що своїми умисними діями, які полягали в притягненні 27 січня 2014 року завідомо невинуватих Т.О., Т.Ю. і 28 січня 2014 року завідомо невинуватого К. до кримінальної відповідальності, поєднаному з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, а також поєднаному з іншою фальсифікацією, вчинив злочин, передбачений частиною другою статті 372 Кримінального кодексу України.

А колишня слідча своїми умисними діями, які полягали у притягненні 27 січня 2014 року завідомо невинного Т. до кримінальної відповідальності, поєднаному з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, а також поєднаному з іншою фальсифікацією, вчинила злочин, передбачений частиною другою статті 372 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Святошинський районний суд Києва 19 березня проводив судове засідання по кримінальному провадженню «Вбивства людей 20 лютого 2014 року під час Євромайдану» (єдиний унікальний номер справи 759/3498/15-к)».

Крім того, ми писали, що ВРП 12 березня звільнив у відставку суддю Апеляційного суду Черкаської області Миколу Торопенка, в недавньому минулому заступника голови цього суду. Ім'я цього судді набуло певної популярності після подій Майдану 2013-2014 років.

Також нам стало відомо про розгляд судом справи щодо участі у розгоні Майдана генерала Володимира Гриняка.

Додамо, що до суду надійшов обвинувальний акт щодо судді Дніпровсьокго райсуду Києва у справі Майдану.

До того ж, колишньому очільнику апарату суду та його заступнику одного із районних судів Києва повідомлено про підозру в справі Майдану

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва