Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція

10:00, 30 июля 2019
На порядку денному — низка важливих питань.
Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 30 липня о 10:00 проводить чергове засідання. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Рада розгляне матеріали щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами у зв’язку з поданням заяви про відставку:

Меркулової Тетяни Володимирівни — судді Апеляційного суду Харківської області.

На порядку денному — розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 16-1 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

1. Новіцького Едуарда Йосиповича — судді Апеляційного суду Кіровоградської області;

2. Панової Ганни Валеріївни — судді Київського окружного адміністративного суду.

Планується розгляд клопотання Поживотько Марії Миколаївни, Поживотько Наталії Миколаївни про поновлення строку на оскарження рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 25 березня 2019 року №918/2дп/15-19 про відмову у притягненні судді Носівського районного суду Чернігівської області Киреєва Олега Васильовича до дисциплінарної відповідальності.

Вища рада правосуддя розгляне скарги:

- судді Печерського районного суду міста Києва Писанця Віталія Анатолійовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 березня 2019 року №741/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності із заявою про поновлення строку для оскарження рішення.

- судді господарського суду Дніпропетровської області Мартинюка Сергія Віталійовича на рішення Третьої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 26 вересня 2018 року №2990/3дп/15-18 про відмову у притягненні його до дисциплінарної відповідальності та припинення дисциплінарного провадження.

- судді Франківського районного суду міста Львова Мартинишин Марії Олексіївни на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 18 січня 2019 року №146/1дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

- прокурора Харківської області Данильченка Юрія Броніславовича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 28 березня 2019 року №100дп-19 про закриття дисциплінарного провадження стосовно заступника прокурора Запорізької області Вінди Павла Васильовича.

- Порохні Миколи Петровича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 20 вересня 2017 року №128дп-17 про закриття дисциплінарного провадження щодо керівника Київської місцевої прокуратури № 9 міста Києва Чечотки Ірини Романівни та прокурорів цієї прокуратури Северина Костянтина Миколайовича і Маруненка Олександра Андрійовича.

- прокурора Бердянської місцевої прокуратури Запорізької області Бутенка Андрія Геннадійовича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 20 лютого 2019 року №59дп-19 про накладення дисциплінарного стягнення.

- прокурора прокуратури Харківської області Жеваго Вадима Віталійовича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів України від 16 травня 2019 року №149дп-19 про накладення дисциплінарного стягнення у вигляді догани.

Планується затвердження висновків членів ВРП про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Грищука В.К. — за повідомленням судді Господарського суду Донецької області Чернової Оксани Володимирівни;

2) Матвійчука В.В. – за повідомленням судді Запорізького окружного адміністративного суду Калашник Юлії Вікторівни;

3) Матвійчука В.В. – за повідомленням судді Запорізького районного суду Запорізької області Громової Інни Борисівни.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВККС оприлюднила результати тестування в рамках конкурсу на посаду судді місцевого суду.

Крім того, у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України у складі колегії в межах конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності, оголошеного ВККС 30 вересня 2017 року, проводилися співбесіди за результатами дослідження досьє кандидатів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України