Глава Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк: Ми давно були готові до будь-якого варіанту розвитку подій

11:21, 30 июля 2019
НАБУ разом з управлінням спецрозслідування ГПУ провели обшуки в Окружному адмінсуді Києва.
Глава Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк: Ми давно були готові до будь-якого варіанту розвитку подій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

26 липня НАБУ разом з управлінням спецрозслідування ГПУ нагрянули з обшуками в Окружний адмінсуд Києва. Директор НАБУ Артем Ситник і начальник управління ГПУ Сергій Горбатюк пояснили, що слідчі дії пов'язані з фактами корупції і втручання керівництва ОАСК в діяльність держорганів. ГПУ і НАБУ оприлюднили частину телефонних розмов нібито глави ОАСК Павла Вовка і його зама Євгена Аблова.

За даними слідства, на плівках зафіксовані факти можливого впливу керівництва суду на членів ВККС, депутатів Верховної Ради, співробітників ДБР, суддів Конституційного Суду (у справах про скасування відповідальності за незаконне збагачення і у справі про люстрацію) і членів ЦВК. Ситник і Горбатюк заявили, що прокурори підготували підозри чотирьом суддям ОАСК і направили їх на узгодження Генеральному прокурору.

Голова Окружного суду Павло Вовк повідомив «Українським новинам», що суд давно був готовий до будь-якого розвитку подій.

«Наш суд перебуває в такому режимі останні п'ять років. Чому? У ОАСК розглядається виключна юрисдикція справ, спори із суб'єктами владних повноважень, тому попередня влада всіляко намагалася направити діяльність суду собі на користь. Але безрезультатно. Тому ми давно були готові до будь-якого розвитку подій», — коментує Вовк.

Він переконаний, що нинішнє керівництво країни до цього відношення не має.

Повідомляється, що суд повернувся до нормальної роботи.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Павло Вовк прокоментував ситуацію з обшуками, а також заяви НАБУ.  

Нагадаємо, в НАБУ роз’яснили причини обшуків в ОАСК. Слідство вважає, що голова та деякі судді ОАСК організували винесення завідомо неправосудних судових рішень та втрутились у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. 

Крім того, Національне антикорупційне бюро розслідувань спростувало інформацію про вилучення силовиками справ в Окружному адмінсуді Києва.

Також ми публікували брифінг НАБУ та Генпрокуратури щодо обшуків у суді.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва