Змінено склад Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя

15:14, 8 августа 2019
Рішення прийняла Вища рада правосуддя.
Змінено склад Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя під час засідання 8 серпня 2019 року розглянула пропозицію ВРП стосовно кандидата до складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Доповідач  голова Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха нагадав, що відповідно до частини другої статті 150 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» при Вищій раді правосуддя діє Комісія з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, яка утворюється відповідно до закону.

Згідно з частиною другою статті 29 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» суб’єктами формування Комісії є Вища рада правосуддя, Вища кваліфікаційна комісія суддів України, Рада суддів України, Верховний Суд. Зокрема, Вища рада правосуддя пропонує до складу Комісії двох членів Ради, які не є суддями чи суддями у відставці.

Частинами третьою і четвертою зазначеної статті передбачено, що Рада ухвалює рішення про затвердження персонального складу Комісії на підставі та в межах пропозицій вказаних вище суб’єктів формування Комісії.

У зв’язку із зазначеним Вища рада правосуддя погодила кандидатуру члена Вищої ради правосуддя Гречківського Павла Миколайовича до складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

Також Вища рада правосуддя розглянула питання про затвердження змін до персонального складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

Голова Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха нагадав, що персональний склад Комісії затверджено рішенням Вищої ради правосуддя від 13 червня 2017 року № 1550/0/15-17, до якого вносилися зміни.

Рада суддів України рішенням від 2 серпня 2019 року припинила повноваження у складі Комісії члена Ради суддів України Моніча Богдана Сильвестровича та делегувала для включення до складу Комісії члена Ради суддів України Масенка Дениса Євгеновича.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України листом від 7 серпня 2019 року внесла пропозиції включити до персонального складу Комісії членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Дроздова Олександра Михайловича та Остапця Сергія Леонідовича.

Відповідно до пункту 6 Положення про Комісію у разі припинення повноважень члена Комісії відповідний суб’єкт призначення подає Вищій раді правосуддя пропозиції щодо внесення змін до персонального складу Комісії не пізніше ніж через місяць із дня закінчення (припинення) повноважень члена Комісії, на підставі чого Вища рада правосуддя ухвалює рішення про зміну у персональному складі Комісії.

У зв’язку із наведеним Вища рада правосуддя затвердила Зміни до Персонального складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя:

1) виключити з персонального складу Комісії:

Моніча Богдана Сильвестровича  члена Ради суддів України, суддю Сьомого апеляційного адміністративного суду;

Лукаша Тараса Валерійовича та Прилипка Сергія Миколайовича  членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;

2) включити до персонального складу Комісії:

Гречківського Павла Миколайовича  члена Вищої ради правосуддя;

Масенка Дениса Євгеновича  члена Ради суддів України, суддю Київського апеляційного суду;

Дроздова Олександра Михайловича  члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;

Остапця Сергія Леонідовича  члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, кого з 10 кандидатів Володимир Зеленський призначить до складу Вищої ради правосуддя.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки