Ґендерний склад судової системи: скільки жінок та чоловіків в українському судочинстві

15:52, 12 августа 2019
ДСА України узагальнила ґендерний склад судів України та судової адміністрації станом на 1 липня 2019 року.
Ґендерний склад судової системи: скільки жінок та чоловіків в українському судочинстві
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державна судова адміністрація узагальнила ґендерний склад апеляційних та місцевих судів України, ДСА та її територіальних управлінь станом на 1 липня 2019  року. Про це йдеться на офіційному сайті ДСА України.

«Державна судова адміністрація України усвідомлює важливість ґендерної статистики та ґендерного аналізу для інкорпорування комплексного ґендерного підходу в судочинство. Статистичні дані про представництво жінок і чоловіків у судах, особливо на керівних та адміністративних посадах,  необхідні для отримання релевантної  інформації про ґендерну збалансованість судової системи», — наголошується у повідомленні.

За даними звіту, з 30 284 суддів та працівників апаратів, які станом на 1 липня 2019 року працюють у місцевих та апеляційних судах України, 75% (22 733 осіб) жінок та 25% (7 551) чоловіків.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Асоціація приватних виконавців України представила інфографічний «Портрет приватного виконавця», розроблений в рамках проекту «Підтримка реформування системи виконання судових рішень» Координатора проектів ОБСЄ в Україні спільно з Директоратом правової політики у сфері судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів Міністерства юстиції України та АПВУ.

Також ми писали про позицію ВП ВС щодо того, хто відповідає за судові помилки

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Максим Дирдін
    Максим Дирдін
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики