До ВРП надійшло 467 рекомендацій ВККС для призначення на посади суддів місцевих загальних судів

16:32, 12 августа 2019
ВККС 2 липня оголосила конкурс на 505 вакантних посад суддів у місцевих загальних судах.
До ВРП надійшло 467 рекомендацій ВККС для призначення на посади суддів місцевих загальних судів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Вищої ради правосуддя надійшли матеріали й рекомендації про призначення 467 кандидатів на посади суддів 263 місцевих загальних судів та особові справи відповідних кандидатів в електронному вигляді.

Зокрема, до матеріалів долучена інформація щодо затвердження рейтингів учасників конкурсу, особові справи кандидатів, список кандидатів тощо.

Нагадаємо, що ВККС 2 липня 2019 року оголосила конкурс на 505 вакантних посад суддів у місцевих загальних судах на всій території України з метою врегулювання критичної ситуації зі здійснення правосуддя, що склалася у місцевих судах у зв’язку з масовим звільненням суддів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України повідомила, що 7 серпня 2019 року під час засідання розглядалося питання про надання рекомендацій для призначення кандидатів на посади суддів місцевих загальних судів у межах конкурсу, оголошеного Комісією 2 липня 2019 року.

За результатами засідання ВККСУ надала рекомендації 467 кандидатам для призначення на посади суддів місцевих загальних судів.

За повідомленням ВККСУ, надано рекомендації, зокрема, на призначення суддів у 16 судах, де правосуддя на постійній основі не здійснювалося через брак кадрів, та у 99 судах, де рівень судового навантаження був надмірним.

Згідно зі статтею 36 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» Рада ухвалює рішення щодо внесення Президентові України подання про призначення судді на посаду за результатами розгляду рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, до якої обов’язково додається особова справа (досьє) кандидата на посаду судді.

За результатами попереднього розгляду доповідач складає висновок щодо можливості призначення судді на посаду та виносить такий висновок на розгляд Вищої ради правосуддя.

Рішення щодо призначення кандидатів на посади суддів місцевих загальних судів найближчим часом буде ухвалено на засіданнях Вищої ради правосуддя.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що оголошено конкурс в апеляційні суди. Конкурс оголошено на зайняття 346 вакантних посад суддів апеляційних судів.

Також ВККС затвердила рейтинг учасників конкурсу на зайняття 505 посад суддів у місцевих загальних судах.  

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області