Вища кваліфкомісія відновлює правосуддя в непрацюючих судах

15:37, 23 августа 2019
За результатами конкурсу, який провела Комісія, в 115 судах буде подолано надмірний рівень навантаження або відновлено здійснення правосуддя.
Вища кваліфкомісія відновлює правосуддя в непрацюючих судах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ситуація щодо здійснення правосуддя в місцевих судах найближчим часом покращиться. Про це йдеться на сайті Вищої кваліфікаційної комісії.

Як зазначається, за результатами конкурсу, який провела Комісія, в 115 судах буде подолано надмірний рівень навантаження або відновлено здійснення правосуддя.

Проте у двох судах України (Авдіївський міський суд Донецької області та Станично-Луганський районний суд Луганської області) й надалі не здійснюватиметься правосуддя.

До Комісії надійшов лист від Територіального управління Державної судової адміністрації України в Луганській області, в якому зазначається, що питання відновлення роботи Станично-Луганського районного суду Луганської області знаходиться на постійному контролі ТУ ДСА в Луганській області та Луганської обласної державної адміністрації.

Також повідомляється, що на сьогодні відбувається реконструкція іншої будівлі для розміщення суду з орієнтовним терміном закінчення робіт 15–30 жовтня 2019 року. Крім того, ТУ ДСА проводяться закупівлі необхідної комп’ютерної та оргтехніки, меблів, засобів аудіо- та відеофіксації судового процесу, а також розхідних матеріалів для забезпечення роботи суду.

Одночасно із заходами матеріально-технічного характеру проводиться відповідна робота щодо кадрового забезпечення роботи суду.

Початок роботи суду можливий за умови призначення (переведення) до нього хоча б одного судді. Вища кваліфікаційна комісія суддів України працює над вирішенням цього питання, аби відновити здійснення правосуддя у Станично-Луганському районному суді Луганської області та Авдіївському міському суді Донецької області.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Вищій кваліфікаційній комісії суддів відбулися кадрові зміни.

Також відомо, що Андрій Солодков став членом ВККС за квотою ДСА.

Додамо, що ВККС 9 вересня проведе співбесіди з кандидатами в межах конкурсу до IP-суду.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області