ВРП ухвалила рішення про переведення судді Суворовського райсуду Херсона

14:13, 29 августа 2019
ВРП розглянула матеріали про переведення судді на підставі рекомендацій ВККС.
ВРП ухвалила рішення про переведення судді Суворовського райсуду Херсона
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища кваліфікаційна комісія суддів України рішенням від 8 липня 2019 року рекомендувала суддю Суворовського районного суду міста Херсона Кузьміну Оксану Іванівну для переведення на посаду судді Херсонського міського суду Херсонської області.

Указом Президента України від 19 січня 2016 року № 15/2016 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів» ліквідовано, зокрема, Суворовський районний суд міста Херсона та утворено Херсонський міський суд Херсонської області.

Надалі Указом Президента України від 29 грудня 2017 року № 450/2017 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів» ліквідовано, зокрема, Херсонський міський суд Херсонської області та утворено Окружний суд міста Херсона.

Однак до цього часу Окружний суд міста Херсона не розпочав свою роботу.

Враховуючи факт ліквідації Суворовського районного суду міста Херсона, дослідивши інформацію щодо наявності вакантних посад суддів у місцевих судах загальної юрисдикції, потребу в їх заповненні, з метою забезпечення належної роботи Херсонського міського суду Херсонської області Вища кваліфікаційна комісія суддів України рекомендувала суддю Кузьміну О.І. для переведення на посаду судді цього суду.

Пунктом 1 частини другої статті 53 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що суддю може бути переведено до іншого суду без його згоди у разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду.

Відповідно до частини третьої статті 82 цього Закону переведення судді на посаду судді до іншого суду того самого або нижчого рівня може здійснюватися без конкурсу тільки у випадках реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду, в якому такий суддя обіймає посаду судді.

Статтею 70 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» встановлено, що переведення судді з одного суду до іншого здійснюється Вищою радою правосуддя на підставі та в межах рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

З огляду на викладене Вища рада правосуддя ухвалила перевести суддю Суворовського районного суду міста Херсона Кузьміну Оксану Іванівну на посаду судді Херсонського міського суду Херсонської області.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП повернула подання ГПУ про надання згоди на утримання під вартою судді Вищого господарського суду України.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області