Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція

10:00, 3 сентября 2019
На засіданні ВРП розгляне низку питань.
Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 29 серпня о 10:00 проводить чергове засідання. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

На порядку денному:

- Розгляд матеріалів про переведення судді Іванищука Андрія Анатолійовича до Новокаховського міського суду Херсонської області.

- Розгляд питання про звільнення Бородіна Михайла Михайловича з посади судді Апеляційного суду Харківської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 14 грудня 2016 року № 1918/дп-16.

- Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

у зв’язку з поданням заяви про відставку

  1. Лях Ольги Петрівни — судді Другого апеляційного адміністративного суду;
  2. Бурбели Юрія Сергійовича — судді Києво-Святошинського районного суду Київської області;
  3. Бородіна Михайла Михайловича — судді Апеляційного суду Харківської області;
  4. Восковської Олени Анатоліївни — судді Ковельського міськрайонного суду Волинської області.

- Розгляд питання про звільнення Татькова Віктора Івановича з посади судді Вищого господарського суду України на підставі пункту 2 частини шостої статті 126 Конституції України.

- Розгляд питання про звільнення Степаненка Віктора Вікторовича з посади судді Васильківського міськрайонного суду Київської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

- Розгляд подання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про звільнення Шевцової Тамари Василівни з посади судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

- Розгляд матеріалів про звільнення Долотіна Віктора Олексійовича з посади судді Краснолуцького міського суду Луганської області на підставі підпункту 4 пункту 16-1 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

- Розгляд скарги судді Приморського районного суду міста Одеси Шенцевої Ольги Петрівни на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 17 квітня 2019 року № 1167/2дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарги судді Голосіївського районного суду міста Києва Новака Андрія Васильовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 15 квітня 2019 року № 1147/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд питання щодо зупинення розгляду скарги прокурора Іллічівської місцевої прокуратури Одеської області Степаненка Сергія Станіславовича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 27 березня 2019 року № 96дп-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Про затвердження висновків члена Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Маловацького О.В. — за повідомленням судді Дарницького районного суду міста Києва Коляденко Поліни Леонідівни.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікувала повний список претендентів до Вищої Ради правосуддя від Президента Зеленського

Також ми повідомляла про список осіб, допущених Комісією до участі у конкурсі до Вищої Ради правосуддя.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва