Оскарження нової редакції правопису: ОАСК розглядає можливість об’єднання справ

11:52, 30 октября 2019
Цього разу до ОАСК звернулася мама школярки із позовом до Кабміну.
Оскарження нової редакції правопису: ОАСК розглядає можливість об’єднання справ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

28 жовтня 2019 року відбулось підготовче засідання у справі за позовом до Кабінету міністрів України про оскарження нової редакції українського правопису. Про це повідомляється на сайті ОАСК.

До суду звернулась мама школярки з проханням визнати протиправною та нечинною Постанову Кабінету міністрів України №437 від 22 травня 2019 року «Питання українського правопису». На думку позивачки, уряд, ухвалюючи зміни до правопису, діяв поза межами своїх повноважень та не врахував реального стану розвитку української мови, що ускладнить вивчення та грамотне використання мови.

Судом оголошено про відкладення розгляду справи у порядку підготовчого провадження до 31 жовтня 2019 року у зв’язку з необхідністю вирішення клопотання позивачки про об’єднання справ.

Варто зазначити, що в провадженні суду перебуває ще одна справа щодо оскарження нової редакції українського правопису, позивачем у якій виступає ГО «Правова держава».

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що ОАСК просять зобов’язати Віталія Кличка скликати пленарне засідання Київради

Крім того, ми писали, що ОАСК проведе підготовче засідання у справі щодо незатвердження Єдиного національного реєстру пам’яток ДСВ

Також відомо, які «сюрпризи» містить нова редакція правопису.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде