Виявлення відеокамери у кабінеті судді: ВРП звернулася до Генпрокуратури

18:19, 31 октября 2019
Суддя Рахівського райсуду Закарпатської області повідомив про втручання в його діяльність.
Виявлення відеокамери у кабінеті судді: ВРП звернулася до Генпрокуратури
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні Вищої ради правосуддя 31 жовтня розглянуто повідомлення судді Рахівського районного суду Закарпатської області Ємчука Віктора Едуардовича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Як повідомив доповідач — член Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха, в повідомленні судді зазначено, що 5 липня 2019 року під час обідньої перерви суддею Рахівського районного суду Закарпатської області Ємчуком В. Е. у службовому кабінеті за місцем роботи за адресою: Закарпатська область, місто Рахів, вулиця Карпатська, 15, було виявлено технічні засоби фіксації для проведення негласних технічних дій — відеокамери для візуального спостереження за особою.

Про вказані обставини суддя Ємчук В. Е. повідомив правоохоронні органи та Вищу раду правосуддя.

Тячівська місцева прокуратура Закарпатської області поінформувала, що слідчим відділом Рахівського відділу поліції Тячівського відділу поліції ГУ НП в Закарпатській області розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17 серпня 2019 року за заявою судді Рахівського районного суду Закарпатської області Ємчука В. Е.

«З огляду на встановлені фактичні дані, які можуть свідчити про втручання у діяльність судді Рахівського районного суду Закарпатської області Ємчука В. Е., вважаю, що наявні підстави для вжиття заходів відповідно до статті 131 Конституції України, статей 3, 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», — зазначив Володимир Говоруха.

Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину, вчиненого стосовно судді Рахівського районного суду Закарпатської області Ємчука Віктора Едуардовича, у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за відповідним номером.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП звільнила у відставку Петра Філюка.

Крім того, Президент затвердив склад комісії з добору кандидатів до Вищої ради правосуддя.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси