Вища рада правосуддя розглядає звільнення кримської судді: онлайн-трансляція

10:00, 5 ноября 2019
На порядку денному — низка важливих питань.
Вища рада правосуддя розглядає звільнення кримської судді: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 5 листопада, Вища рада правосуддя проводить чергове засідання, де планується розгляд багатьох важливих питань. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

На порядку денному:

1. Розгляд питання про звільнення Ємєльянової Галини Олександрівни з посади судді Джанкойського міськрайонного суду Автономної Республіки Крим на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 вересня 2019 року №2441/1дп/15-19.

2. Розгляд скарги судді Орджонікідзевського районного суду міста Харкова Матвієвської Ганни Вячеславівни на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 19 квітня 2019 року №1204/1дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

3. Розгляд клопотання представника судді Московського районного суду міста Харкова Ференчук Олени Вікторівни — адвоката Остапенка Дмитра Миколайовича про поновлення строку на оскарження рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 30 серпня 2019 року №2294/1дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

4. Розгляд скарги судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Кудрявцевої Тетяни Олександрівни на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 12 серпня 2019 року №2072/2дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

5. Розгляд питання про поновлення прокурору Ужгородської місцевої прокуратури Закарпатської області Толочку Артему Олександровичу строку на оскарження рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 29 травня 2019 року №162дп-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

6. Розгляд скарги Гончаренко Ольги Володимирівни на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 19 червня 2019 року №181дп-19 про закриття дисциплінарного провадження №11/2/4-392дс-59дп-19 щодо керівника Новомосковської місцевої прокуратури Дніпропетровської області Носенка Артема Олександровича та прокурора Новомосковської місцевої прокуратури Дніпропетровської області Серченка Станіслава Андрійовича.

7. Розгляд повідомлення виконувача обов’язків голови Гусятинського районного суду Тернопільської області Лисюк Ірини Олександрівни про втручання в її діяльність щодо здійснення правосуддя.

8. Розгляд повідомлення судді Шевченківського районного суду міста Києва Голуб Оксани Анатоліївни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

9. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Овсієнка А.А. — за повідомленням судді Дзержинського районного суду міста Харкова Цвірюка Дениса Васильовича;

2) Худика М.П. — за повідомленнями судді Полонського районного суду Хмельницької області Дідек Марії Богданівни.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища кваліфкомісія призначила співбесіди на 12 листопада.

Також відомо, що ВККС розгляне питання продовження строку відрядження суддів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва