Експертиза встановила монтаж розмов суддів Окружного адмінсуду Києва на записах НАБУ, — захист суддів

13:21, 11 ноября 2019
Адвокат суддів зазначив, що призупинення досудового розслідування у справі суддів ОАСК є незаконним.
Експертиза встановила монтаж розмов суддів Окружного адмінсуду Києва на записах НАБУ, — захист суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Експертиза встановила монтаж розмов суддів Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) на записах, оприлюднених Національним антикорупційним бюро (НАБУ).

Про це повідомив адвокат суддів Андрій Заєць на прес-конференції в прес-центрі Українських новин.

«У ГПУ кажуть, що не встигли провести експертизу так званих записів. Але для експертизи потрібно кілька тижнів, а не місяців. За весь цей час, за заявами сторони захисту, були відкриті кримінальні справи, в яких були все-таки проведені ці експертизи та встановлено наявність монтажу діалогів на оприлюднених записах Генпрокуратури», — резюмував він.

Також він наголосив, що призупинення досудового розслідування у справі суддів ОАСК є незаконним.

«У цій справі багато некомпетентності співробітників органів прокуратури та процесуальних порушень. На сьогодні стало відомо, що співробітники прокуратури почали зупиняти досудове розслідування в цій справі на підставі необхідності проведення міжнародного співробітництва в королівстві Іспанії. Що це за співпраця, що це за підстава, незрозуміло.

Клопотання прокуратури було подано за 5 днів до закінчення терміну досудового розслідування. Чому це було зроблено — незрозуміло. На сьогоднішній день звинувачувати суд неможливо. Ці умови були штучно створені співробітниками прокуратури. Прокуратура не мала права зупиняти цю справу. Вони повинні або закрити справу, або направити обвинувальний акт до суду», — зауважив Андрій Заєць.

По факту, дане провадження розслідується вже півроку, і за цей час можна було завершити розслідування. Також адвокат повідомив, що в рамках провадження 13 суддів Шевченківського суду були допитані в якості свідків.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП відмовила у задоволенні клопотання ГПУ про тимчасове відсторонення судді ОАСК Павла Вовка

Крім того, ми писали про те, що глава Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк прокоментував повідомлення ГПУ про проведення процесуальних дій.

Також відомо, що у НАБУ роз’яснили причини обшуків в ОАСК.

Додамо, що Павло Вовк розповів про втручання в роботу Окружного адмінсуду.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки