Вища рада правосуддя звільнила у відставку 4 суддів

12:24, 11 февраля 2020
ВРП 11 лютого розглянула матеріали щодо звільнення суддів за загальними обставинами, а саме у зв’язку з поданням заяв про відставку.
Вища рада правосуддя звільнила у відставку 4 суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні Вищої ради правосуддя 11 лютого 2020 року розглянуто матеріали щодо звільнення суддів за загальними обставинами, а саме у зв’язку з поданням заяв про відставку. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Вища рада правосуддя вирішила звільнити у зв’язку з поданням заяви про відставку:

Святську Олену Володимирівну – з посади судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду;

Замегу Олега Володимировича – з посади судді Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області;

Суботіна Андрія Валерійовича – з посади судді Фастівського міськрайонного суду Київської області;

Нестеренко Оксану Сергіївну – з посади судді Сахновщинського районного суду Харківської області.

Водночас Вища рада правосуддя відклала розгляд питання про звільнення Рогози Анни Юріївни з посади судді Великобілозерського районного суду Запорізької області у відставку.

Крім того, Вища рада правосуддя ухвалила зупинити розгляд заяви Беспалько Тамари Дмитрівни про звільнення з посади судді Вільнянського районного суду Запорізької області у відставку.

Нагадаємо, що Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 9 вересня 2019 року ухвалено рішення № 2357/2дп/15-19 про притягнення судді Вільнянського районного суду Запорізької області Беспалько Тамари Дмитрівни до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення її з посади.

До порядку денного засідання Вищої ради правосуддя 13 лютого 2020 року внесено розгляд питання про звільнення Беспалько Тамари Дмитрівни з посади судді Вільнянського районного суду Запорізької області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 9 вересня 2019 року № 2357/2дп/15-19.

Частиною третьою статті 55 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» передбачено, що Вища рада правосуддя має право зупинити розгляд питання про звільнення судді з посади з підстав, визначених пунктами 1 та 4 частини шостої статті 126 Конституції України, на час розгляду скарги або заяви, наслідком якої може бути звільнення судді з посади з підстав, визначених пунктами 2, 3, 6 частини шостої статті 126 Конституції України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Велика Палата ВС визначилась з питанням представництва у справах за участі ВРП.

Також ми писали, що ВРП не може використовувати скасування судового рішення як підставу для дисциплінарної відповідальності.

Додамо, що ВРП 11 лютого розглядала матеріали про звільнення суддів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді