У Івано-Франківську обговорили перспективи та розвиток судової гілки влади

19:25, 26 февраля 2020
На заході озвучили проблемні питання щодо організації відправлення правосуддя в області, а також окреслені плани на 2020 рік.
У Івано-Франківську обговорили перспективи та розвиток судової гілки влади
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 25 лютого, Територіальним управлінням спільно з Івано-Франківським апеляційним судом за участю Голови ДСА України Зеновія Холоднюка проведено  підсумкову нараду з головами та керівниками апаратів місцевих судів області на тему: «Підсумки організаційного та фінансового забезпечення судів Івано-Франківської області. Перспективи та розвиток судової гілки влади», передає офіційний сайт ДСА.

В нараді взяли участь: Богдан Гриновецький – голова Івано-Франківського апеляційного суду, Оксана Рибак – начальник територіального управління,  Петро Мануляк – голова Господарського суду Івано-Франківської області, Андрій Маланій - начальник ТУ ССО у Івано-Франківській області, керівники структурних підрозділів територіального управління, голови та керівники апаратів місцевих судів області.

Головами апеляційного суду та господарського суду були підведені підсумки діяльності відповідних судів,  озвучені проблемні питання щодо організації відправлення правосуддя в області, окреслені плани на 2020 рік. Про вжиті заходи з охорони громадського порядку і забезпечення громадської безпеки у судах області розповів начальник новоствореної служби судової охорони в області.

Начальник Територіального управління ДСА України Оксана Рибак провела порівняльний аналіз організаційного та фінансового забезпечення місцевих загальних судів Івано-Франківської області за 2018-2019 роки, довела до відома присутніх інформацію про стан забезпечення судів приміщеннями, оргтехнікою, кадровим забезпеченням, а також  оголосила перспективні плани на 2020 рік, зокрема щодо будівництва нового приміщення для Коломийського міськрайонного суду.

Голова ДСА України Зеновій Холоднюк виступив з доповіддю «Організаційне забезпечення діяльності судів як складова незалежності судової влади». У своєму виступі Голова ДСА наголосив на єдиному підході до визначення розміру суддівської винагороди, продовженні роботи із забезпеченням судів новими якісними приміщеннями та створення сприятливих умов для здійснення судочинства в умовах реформування. Були обговорені також проблемні питання,  зокрема щодо дефіциту бюджету в частині видатків на оплату праці працівників апаратів судів, застосування положень нової Інструкції з діловодства тощо.

По завершенні спільної наради висловилися слова подяки Голові ДСА за проведену роботу та розуміння.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Державна судова адміністрація визнала  недостатню кількість присяжних в судах, а також попросила  Верховну Раду України  відкласти ухвалення закону про визначення підсудності справ на окупованій території.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді