У парламенті обговорили шляхи виконання рішення КСУ щодо Верховного Суду

13:06, 3 марта 2020
Очільник ВРП взяв участь у засіданні підкомітету з питань правосуддя у Верховній Раді.
У парламенті обговорили шляхи виконання рішення КСУ щодо Верховного Суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко взяв участь у засіданні підкомітету з питань правосуддя Комітету Верховної Ради України з питань правової політики. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Тема засідання – шляхи виконання рішення Конституційного Суду України від 18 лютого 2020 року, яким визнано такими, що не відповідають Конституції України (є неконституційними), положення розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 2 червня 2016 року № 1402–VIII «Про судоустрій і статус суддів» зі змінами: пункту 7 «та ліквідуються» в частині Верховного Суду України; пункту 14 «судді Верховного Суду України»; пункту 25.

До обговорення питання, зокрема, були залучені заступник голови Верховної Ради України Р.Стефанчук, голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики А.Костін, народні депутати України, судді Верховного Суду, виконувач обов’язків голови Верховного Суду України, судді вищих спеціалізованих судів, представники Національної академії правових наук, а також представники міжнародних організацій та установ, інші експерти.

Андрій Овсієнко зазначив, що наразі 9 суддів Верховного Суду України та 35 суддів вищих спеціалізованих судів обіймають посади в судах, що перебувають у процесі ліквідації.

За результатами обговорення всі присутні висловили думку щодо обов’язковості рішення Конституційного Суду України, а отже – необхідності консолідованого та зваженого підходу до його виконання. Учасники зустрічі розпочали роботу над підготовкою пропозицій змін до законодавства щодо виконання рішення КСУ.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» публікувала аналіз резолютивної частини рішення КСУ у справі щодо ліквідації Верховного суду України. Детально з ним можна ознайомитися за посиланням.

Також ми писали, що вирішив КСУ у справі про Верховний суд України.

Окрім того, з’явився текст рішення КСУ у справі щодо ліквідації Верховного суду України

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду