7ААС провів засідання за новими нормами КАСУ із використанням програми Zoom

15:14, 8 апреля 2020
Дві справи були заслухані із використанням програми Zoom у режимі конференції.
7ААС провів засідання за новими нормами КАСУ із використанням програми Zoom
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьомий апеляційний адміністративний суд завжди активно відповідає на виклики сьогодення. Тож сьогодні колегія суддів 7ААС провела два засідання у режимі відеоконференцзв’язку за новими стандартами, передбаченими змінами до Кодексу адміністративного судочинства України. Про це повідомляє прес-центр Судової влади.

Так, 2 справи були заслухані із використанням програми Zoom у режимі конференції. Питання проведення засідання дистанційно було узгоджено із учасниками процесу заздалегідь. Сторони не заперечували проти слухання справи у такому форматі.

Як повідомляється, онлайн-засідання процесуально відповідали нормам КАСУ, при цьому особи учасників справи встановлювались за надісланими копіями документів, що були підписані електронним цифровим підписом.

Слухання справ відбувалось у такому ж режимі, як і звичний формат відеоконференцій, лише з використанням комунікаційного програмного забезпечення Zoom.

«Новаційні підходи у проведенні судових засідань пов’язані із запровадженням карантинних заходів на території України. Таким чином, карантин не є обмеженням для доступу громадян до правосуддя», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала про особливості застосування Zoom у судових засіданнях. Суддя-автор першої ухвали про судове засідання через Zoom Андрій Рищенко розповів деталі реалізації його рішення на практиці. 

Також ми повідомляли про технічні нюанси реалізації судового засідання через Zoom.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде