ДСА повідомила про запуск системи відеоконференцзв’язку для участі сторін у судовому процесі

17:31, 9 апреля 2020
9 квітня 2020 року система успішно була введена в експлуатацію.
ДСА повідомила про запуск системи відеоконференцзв’язку для участі сторін у судовому процесі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У ситуації, що склалась у зв’язку з установленням на всій території України карантину з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби (COVID-19), спричиненої коронавірусом, одним з важливих завдань стало забезпечення гарантованого Конституцією України права громадян України на захист їхніх інтересів в суді. Про це повідомляє прес-служба ДСА.

«Законодавцем терміново були внесені відповідні зміни до процесуальних кодексів, а Державна судова адміністрація України невідкладно вжила заходів щодо впровадження окремої підсистеми відеоконференцзв’язку в адміністративному, цивільному та господарському процесі, яка б надала можливість учасникам брати участь у судових засіданнях у режимі відеоконференції, знаходячись поза межами приміщень судів.

9 квітня 2020 року ця система введена в експлуатацію, а учасники судових процесів уже можуть звертатись із заявами про участь у засіданнях у режимі відеоконференції. Всі без виключення права на використання відповідного програмного забезпечення є власністю держави.

Ми чекаємо пропозицій і зауважень користувачів, щоб вдосконалювати систему. Команда програмістів Державного підприємства «Центр судових сервісів» готова оперативно реагувати та опрацьовувати отримані пропозиції для випуску оновлених версій програмного забезпечення.

Ми розуміємо, що знаходимось на початку великої технічної трансформації підходів до організації судочинства. Сподіваємось пройти цей непростий шлях запровадження нових технологій разом з користувачами (учасниками судових процесів).

Зауваження та рекомендації щодо функціонування системи фахівці служби технічної підтримки готові приймати на електронну адресу [email protected]  та надавати необхідні консультації за телефоном: (044) 492-70-10», — йдеться у заяві ДСА.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що ДСА затвердила Порядок щодо участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами суду.

Додамо, на «Судовій владі» з’явилась кнопка для доступу до сервісу Easycon.

Крім того, суддя-спікер 7ААС повідомила, чи зручніший новий Порядок від ДСА, ніж Zoom чи Skype.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду