«Ви будете наказані, та ваша родина»: судді Антикорсуду погрожували у Facebook

17:15, 28 мая 2020
На думку судді, вказані дії мали на меті вплив на її безсторонність.
«Ви будете наказані, та ваша родина»: судді Антикорсуду погрожували у Facebook
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Вищого антикорупційного суду Широка Катерина Юріївна повідомила, що їй надійшло повідомлення, у якому висловлені погрози щодо неї, членів її родини, та яке вона вважає втручанням у її діяльність як слідчого судді Вищого антикорупційного суду, передає прес-центр Судової влади України.

Суддя пов’язує факти втручання зі здійсненням нею судового контролю за досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні від 11 грудня 2017 року за ознаками злочину, передбаченого частиною третьою статті 27 (види співучасників), частини п’ятої статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

К.Ю.Широка інформує, що 17 квітня 2020 року надійшло клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України у вказаному провадженні про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

20 квітня 2020 року було відмовлено у задоволенні клопотання, оголошення повного тексту було призначено на 22 квітня 2020 року.

Вказано, що 21 травня 2020 року близько 16:20 вона побачила повідомлення, що надійшло її особисту сторінку у соціальній мережі Facebook 20 квітня 2020 року о 18:17 у день постановлення ухвали про відмову у задоволенні вказаного клопотання. Суддя зазначає, що у повідомленні користувач ставить питання: «Це ви судили …? Ви будете наказані, та ваша родина! Біжіть».

К.Ю. Широка вважає, що таким чином зазначена особа висловила прямі погрози їй та членам її родини та вважає це втручанням у здійснення правосуддя. На її думку, вказані дії мали на меті вплив на її безсторонність та прийняття рішення щодо застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень судді про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя протягом 2019 року розглянула 618 повідомлень суддів про втручання у їхню професійну діяльність.

Крім того, суддя ОАСК повідомив ВРП про втручання з боку Громадської ради доброчесності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки