Прийняття неправосудних рішень в інтересах злочинної групи: судді повідомлено про підозру

16:55, 1 июня 2020
У ході розслідування вказаного кримінального провадження раніше було повідомлено про підозру 6 особам, у тому числі адвокату, судді та колишньому керівнику органу юстиції.
Прийняття неправосудних рішень в інтересах злочинної групи: судді повідомлено про підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київською місцевою прокуратурою № 7 за дорученням заступника Генерального прокурора у межах кримінального провадження стосовно осіб, причетних до рейдерського захоплення майна на суму понад 164 млн грн, повідомлено про підозру одному із суддів місцевого суду Донецької області за фактом постановлення завідомо неправосудних рішень (ч. 1, 2 ст. 375 КК України). Про це повідомляє прес-служба ОГП.

У ході розслідування вказаного кримінального провадження раніше було повідомлено про підозру 6 особам, у тому числі адвокату, судді та колишньому керівнику органу юстиції в м. Донецьк.

За даними слідства, у період з 2017 по 2019 роки підозрювані, використовуючи підроблені документи та електронні ключі доступу до Держреєстру речових прав на нерухоме майно, заволоділи земельними ділянками, житловими і нежитловими приміщеннями, що перебували у державній, комунальній та приватній власності на суму понад 164 млн грн.

Правоохоронці встановили, що до незаконних дій з нерухомістю причетний суддя одного з районних судів Донецької області. Суддя, грубо порушуючи встановлений порядок здійснення судочинства, виніс судове рішення, яким незаконно позбавив суб’єкт господарювання права власності на будівлю в центральній частині м. Києва в інтересах злочинної групи. Крім того, цей же суддя прийняв ще одне рішення, яким незаконно стягнув багатомільйонний борг на користь померлої особи.

Наразі вирішується питання про обрання судді запобіжного заходу. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадаємо, діяльність рейдерів була припинена за результатами тривалої спецоперації, проведеної у серпні минулого року співробітниками органів прокуратури м. Києва спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та Управлінням стратегічних розслідувань в м. Києві ДСР Нацполіції України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що прокуратурою Київської області за дорученням заступника Генпрокурора повідомлено про підозру судді Баришівського районного суду за фактом постановлення завідомо неправосудного рішення .

Також слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, повідомили про підозру колишній судді одного з районних судів Запорізької області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва