Ножі, пістолети та електрошокери: ССО вилучила 16 000 заборонених предметів з початку року, фото

17:45, 10 июня 2020
Службою судової охорони за 5 місяців не допущено пронесення до органів Феміди майже 16 тис. заборонених предметів.
Ножі, пістолети та електрошокери: ССО вилучила 16 000 заборонених предметів з початку року, фото
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За п’ять місяців поточного року співробітники Служби судової охорони попередили пронесення до установ системи правосуддя майже 16 тисяч заборонених предметів.

Про це повідомляє прес-центр ССО.  

Так, у травні цього року не допущено пронесення до установ органів судової влади 2722 заборонених предметів, що майже на 700 одиниць більше, ніж було зафіксовано у квітні. Тобто попри обмежений доступ відвідувачів до органів Феміди у зв’язку з карантинними заходами тенденція до зменшення статистики вилучення заборонених предметів не спостерігається.
«Лідерами» з недопущення пронесення заборонених предметів до органів та установ судової влади лишаються місто Київ та Київська область (4622 од.), Дніпропетровська область (3172 од.), Харківська область (2432 од.), Одеська область (1509 од.) та Львівська область (1194 од.).

Більшість заборонених предметів, з якими відвідувачі намагаються пройти до судових установ, становлять: ножі – 1013 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії, – 502 од., набої – 809 од., пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, – 198 од. Також у травні не допустили пронесення до органів судової влади 26 од. травматичної зброї, 12 од. електрошокових пристроїв та 7 од. вогнепальної зброї.

Загалом із початку 2020 року співробітники Служби судової охорони не дозволили пронесення до 265 установ системи правосуддя у 19 областях України, які перебувають під охороною Служби, майже 16 тисяч заборонених предметів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Новокаховському міському суді Херсонської області обвинувачена намагалась пройти у судове засідання з револьвером.

Також на Київщині громадяни намагалися пронести до судів ножі та газові балончики.

А на Тернопільщині чоловік намагався пройти до суду із кастетом

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки