Вища рада правосуддя розглядає матеріали щодо звільнення суддів

10:00, 16 июля 2020
16 липня ВРП також розгляне скарги суддів.
Вища рада правосуддя розглядає матеріали щодо звільнення суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 16 липня, Вища рада правосуддя проводить засідання.

На порядку денному такі питання:

  1. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

у зв’язку з поданням заяви про відставку:  

- Вінгаль  Валентини Миколаївни - судді Чернігівського апеляційного суду;

- Потапової  Ольги Миколаївни - судді Веселівського районного суду Запорізької області;  

у зв’язку з поданням заяви про відставку:

- Вадовської Алли Василівни - судді Доманівського районного суду Миколаївської області;

- Довжанина Василя Михайловича  - судді Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області;

- Корнілової Жанни Олександрівни  - судді Подільського районного суду міста Києва.

  1. Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 16-1 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

- Юрченка Анатолія Володимировича - судді апеляційного суду Луганської області

  1. Розгляд питання про звільнення РОЗДОБУДЬКА Олександра Миколайовича з посади судді Березанського міського суду Київської області.
  2. Розгляд питання про звільнення ЄМЕЛЬЯНОВА Артура Станіславовича з посади судді Вищого господарського суду України на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 4 червня 2018 року № 1695/2дп/15-18.
  3. Розгляд скарг Національного антикорупційного бюро України, адвоката Кротюка Олександра Володимировича в інтересах судді Васильківського міськрайонного суду Київської області КОВБЕЛЯ Максима Миколайовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 16 березня 2020 року № 777/2дп/15-20 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.
  4. Розгляд скарги судді Херсонського апеляційного суду ПОЛІКАРПОВОЇ Ольги Миколаївни на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 15 червня 2020 року № 1828/2дп/15-20 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.
  5. Розгляд скарги судді Печерського районного суду міста Києва НОВАКА Романа Васильовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 11 березня 2020 року № 723/2дп/15-20 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності та клопотання про поновлення строку на оскарження зазначеного рішення.
  6. Розгляд скарги судді Корольовського районного суду міста Житомира ШАЛОТИ Костянтина Валерійовича та його представника – адвоката ЛЕЩЕНКА Андрія Вікторовича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 4 грудня 2019 року № 3304/3дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.
  7. Розгляд скарги представника судді Іршавського районного суду Закарпатської області ЗОЛОТАРЯ Михайла Михайловича – адвоката ЛАРИЧЕВА Валерія Вікторовича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 12 лютого 2020 року № 408/3дп/15-20 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.
  8. Розгляд скарги судді Центрального районного суду міста Миколаєва СКРИПЧЕНКО Світлани Миколаївни на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 21 лютого 2020 року № 541/1дп/15-20 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.
  9. Розгляд скарг представника судді Оболонського районного суду міста Києва ВАСАЛАТІЯ Костянтина Анатолійовича– адвоката БЄГУНОВОЇ Ольги Олексіївни та судді Оболонського районного суду міста Києва ВАСАЛАТІЯ Костянтина Анатолійовича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 4 березня 2020 року № 675/1дп/15-20 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.
  10. Розгляд скарги судді Малиновського районного суду міста Одеси НЕПОРАДИ Олега Миколайовича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 5 червня 2020 року № 1727/1дп/15-20 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та клопотання про поновлення строку для оскарження рішення.
  11. Розгляд скарги судді Хустського районного суду Закарпатської області ОРОСА Ярослава Васильовича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 12 червня 2020 року № 1814/1дп/15-20 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності та клопотання про поновлення строку на оскарження вказаного рішення.
  12. Розгляд скарги адвоката Гвоздія В.А., який діє в інтересах судді господарського суду Сумської області СПИРИДОНОВОЇ Надії Олександрівни, на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 березня 2020 року № 747/1дп/15-20 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.
  13. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

- Гречківського П.М. – за повідомленням судді Закарпатського окружного адміністративного суду ГАВРИЛКА Сергія Євгеновича;

- Гречківського П.М. – за повідомленням судді Луганського окружного адміністративного суду СВЕРГУН Ірини Олексіївни;

- Іванової Л.Б. – судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду ТУРЛАКОВОЇ Наталії Василівни;

- Худика М.П. – за повідомленням судді Рубіжанського міського суду Луганської області СИНЯНСЬКОЇ Яни Миколаївни.

     16. Різне.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла,  що Вища рада правосуддя звільнила у відставку чотирьох суддів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська