В Окружному адмінсуді оскаржують обмеження висотності житлових будинків

12:43, 27 июля 2020
Позивач просить визнати протиправними деякі абзаци Державних будівельних норм.
В Окружному адмінсуді оскаржують обмеження висотності житлових будинків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Окружному адміністративному суді міста Києва оскаржують обмеження висотності житлової забудови в залежності від класифікації населених пунктів та чисельності їх населення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.

«Окружний адміністративний суд міста Києва просять визнати протиправним та скасувати наказ №104 Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, датований 26 квітня 2019 року, в частині затвердження деяких абзаців Державних будівельних норм «Планування і забудова територій». Зокрема, про те, що максимально допустима висота житлової забудови визначається від чисельності населення та класифікації населеного пункту, а також абзац «Розміщення багатоквартирних (секційних) будинків у кварталах садибної забудови не допускається», — сказано у повідомленні.

Водночас, позивач просить суд визнати протиправними і не чинними певні абзаци ДБН, де йдеться про максимальну поверховість житлової забудови у населених пунктах залежно від їх класифікації, а також абзац, що не допускається розміщення багатоквартирних (секційних) будинків у кварталах садибної забудови.

Наразі Окружний адміністративний суд міста Києва вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом. 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що до ОАСК надійшов позов щодо номенклатури ліків для хворих на вірусні гепатити. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки