Як отримати судову повістку на E-mail: алгоритм дій

17:15, 28 июля 2020
У разі неотримання протягом 3 робочих днів через працівника пошти судова повістка повертається до суду.
Як отримати судову повістку на E-mail: алгоритм дій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Якщо у свій робочий час працівник пошти не застав громадянина удома або учасник судового засідання не зазначив в поданих документах контактний номер, то існує загроза не дізнатися про надходження судової повістки чи інших документів. У разі неотримання протягом 3 робочих днів судова повістка повертається до суду. Про це повідомляється на сторінці Шостого апеляційного адміністративного суду.

Окрім того, юридична особа може отримати листа лише в день, коли працівник пошти доставив його.

«Водночас за законом і фізична, і юридична особи вважатимуться належним чином повідомленими, бо суд вам надіслав повістку, пошта вас повідомила про її наявність у відділенні», — сказано у повідомленні.

 Для того, щоб бути вчасно й особисто повідомленими про надходження документів необхідно користуватись електронною поштою.

«Пропонуємо такий алгоритм дії: завантажити на сайті суду шаблон заяви про направлення документів на електронну пошту – заповнити, підписати електронним цифровим підписом – надіслати на електронну адресу суду [email protected] – отримати відповідь, підтвердити отримання й подумати: «Чудово!» Або в документах, які подаєте до суду, зазначити електронну адресу як контактну й просити суд надсилати документи на цю адресу», — повідомляє 6ААС.

Зокрема, завантажити форму заяви можна за посиланням.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла,  як отримати повістку від суду електронною поштою і які при цьому можуть бути ризики.  

Також ми писали, як отримати послугу sms-повістки в суд. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва