ВРП розглядає матеріали щодо притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності

10:00, 27 августа 2020
27 серпня Вища рада правосуддя зібралася на чергове засідання.
ВРП розглядає матеріали щодо притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 27 серпня, Вища рада правосуддя зібралася на засідання, де розгляне низку питань. Про це повідомляється на сайті ВРП.

Порядок денний:

  1. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

               - у зв’язку з поданням заяви про відставку:

1) Григор’єва Бориса Павловича  - судді Комінтернівського районного суду міста Харкова.

  1. Розгляд матеріалів щодо наявності підстав для притягнення судді окружного адміністративного суду міста Києва БАЧУНА Олега Володимировича до дисциплінарної відповідальності.
  2. Розгляд матеріалів про звільнення БЕЦЯ Олександра Вадимовича з посади судді Апеляційного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.
  3. Розгляд питання щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Шевченківського районного суду міста Києва СІРОМАШЕНКО Наталії Володимирівни.
  4. Розгляд скарги судді Київського районного суду міста Одеси ФЕДУЛЕЄВОЇ Юлії Олександрівни на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 26 червня 2020 року № 1985/1дп/15-20 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.
  5. Розгляд скарг представника судді Оболонського районного суду міста Києва ВАСАЛАТІЯ Костянтина Анатолійовича – адвоката БЄГУНОВОЇ Ольги Олексіївни та судді Оболонського районного суду міста Києва ВАСАЛАТІЯ Костянтина Анатолійовича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 4 березня 2020 року № 675/1дп/15-20 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.
  6. Розгляд скарг суддів Херсонського апеляційного суду ПОЛІКАРПОВОЇ Ольги Миколаївни, БУГРИКА Володимира Васильовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 15 червня 2020 року № 1828/2дп/15-20 про притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.
  7. Розгляд скарги Іванової Катерини Іванівни, поданої адвокатом Пантією Олегом Аркадійовичем, на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 4 червня 2018 року № 1695/2дп/15-18 про притягнення судді Вищого господарського суду України ЄМЕЛЬЯНОВА Артура Станіславовича до дисциплінарної відповідальності.
  8. Розгляд скарги судді Каланчацького районного суду Херсонської області ЖИВЦОВОЇ Олени Анатоліївни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 24 червня 2020 року № 1956/3дп/15-20 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.
  9. Розгляд повідомлення судді Вищого антикорупційного суду ШИРОКОЇ Катерини Юріївни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.
  10. Розгляд повідомлень судді Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області ШАПОВАЛОВОЇ Ірини Сергіївни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.
  11. Про затвердження висновків члена Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Овсієнка А.А. – за повідомленням судді Білокуракинського районного суду Луганської області ТРЕТЯКА Олександра Григоровича;

2) Овсієнка А.А. – за повідомленням судді Саксаганського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ХОМІНІЧ Світлани Володимирівни;

3) Овсієнка А.А. – за повідомленням судді Чаплинського районного суду Херсонської області БЕРЕЗНІКОВА Олександра Володимировича.

     13. Різне.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП звільнила суддю із Запорізької області у відставку.

А ще ВРП продовжила строк відсторонення судді з Рівненської області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська