Вищий антикорсуд не змінив запобіжний захід експрезиденту державної будкорпорації

14:11, 28 августа 2020
Слідчий суддя не задовольнив клопотання захисника.
Вищий антикорсуд не змінив запобіжний захід експрезиденту державної будкорпорації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

7 серпня слідчий суддя ВАКС відмовив у задоволенні клопотання адвоката колишнього народного депутата та експрезидента державної будкорпорації щодо зміни запобіжного заходу. Про це інформує пресслужба суду.

Ухвала набирає чинності з моменту проголошення та оскарженню не підлягає. Повний текст ухвали буде оголошений 1 вересня 2020 року о 15:45.

Нагадаємо, експрезидент державної будкорпорації підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. За версією слідства, ГУ Нацгвардії України та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс. Натомість Нацгвардія мала отримати там 50 квартир та 30 паркомісць. Проте у 2016–2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Як встановила проведена експертиза, вартість квартир на околиці на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінили квартири на Печерську.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вищий антикорсуд продовжив строк дії обов’язків судді Міжгірського райсуду Закарпаття. 

Крім того, Вищий антикорсуд визнав винним суддю Малиновського суду Одеси та призначив покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва