Вища рада правосуддя розглядає клопотання про відсторонення голови та суддів ОАСК

10:00, 1 сентября 2020
На порядку денному засідання 1 вересня розгляд клопотань Генпрокурора щодо відсторонення суддів.
Вища рада правосуддя розглядає клопотання про відсторонення голови та суддів ОАСК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 1 вересня, відбувається засідання Вищої ради правосуддя. Про це повідомляє сайт ВРП.

Зокрема, на порядку денному такі питання:

  1. Розгляд клопотання Генерального прокурора Венедіктової Ірини Валентинівни про тимчасове відсторонення судді, голови Окружного адміністративного суду міста Києва ВОВКА Павла Вячеславовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
  2. Розгляд клопотання Генерального прокурора Венедіктової Ірини Валентинівни про тимчасове відсторонення судді Окружного адміністративного суду міста Києва КЕЛЕБЕРДИ Володимира Івановича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
  3. Розгляд клопотання Генерального прокурора Венедіктової Ірини Валентинівни про тимчасове відсторонення судді Окружного адміністративного суду міста Києва АБЛОВА Євгенія Валерійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
  4. Розгляд клопотання Генерального прокурора Венедіктової Ірини Валентинівни про тимчасове відсторонення судді Окружного адміністративного суду міста Києва КАЧУРА Ігоря Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
  5. Розгляд клопотання Генерального прокурора Венедіктової Ірини Валентинівни про тимчасове відсторонення судді Окружного адміністративного суду міста Києва ОГУРЦОВА Олексія Петровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
  6. Розгляд клопотання Генерального прокурора Венедіктової Ірини Валентинівни про тимчасове відсторонення судді Окружного адміністративного суду міста Києва ПОГРІБНІЧЕНКА Ігоря Миколайовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
  7. Розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення 4 суддів на посади до місцевих судів.
  8. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами.
  9. Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 161 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
  10. Розгляд скарги судді Голосіївського районного суду міста Києва ПЛАХОТНЮК Катерини Григорівни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 15 липня 2020 року № 2132/3дп/15-20 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності з клопотанням про поновлення строку для оскарження цього рішення.

Додамо, ВРП сьогодні не буде транслювати своє засідання, повідомили у пресслужбі. 

«Пряма трансляція засідань ВРП здійснюється у відповідності до Регламенту Вищої ради правосуддя. Згідно з п. 6.1. Регламенту ВРП відеотрансляція засідань Ради може відбуватися лише за наявності клопотань (згоди) всіх сторін (осіб, щодо яких розглядається питання порядку денного), за результатами розгляду яких Рада ухвалює відповідне рішення.

Таким чином, ВРП може ухвалити рішення про проведення онлайн-трансляції засідання 1 вересня 2020 року лише за наявності клопотань та згоди всіх сторін, осіб, щодо яких розглядаються питання порядку денного.

ЗМІ та громадські організації, які надіслали до ВРП клопотання про організацію відеотрансляції засідання Вищої ради правосуддя, що відбуватиметься 1 вересня 2020 року, не належать до сторін, щодо яких розглядатимуться питання порядку денного», — сказано у повідомленні. 

Детальніше із порядком денним можна ознайомитися за посиланням

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про рішення ВРП щодо заяв НАБУ про корупцію в окружному адміністративному суді м. Києва. 

Нагадаємо, ВРП звільнила суддю Шевченківського районного суду міста Києва. 

Також ВРП продовжила строк відсторонення судді з Рівненської області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді