Шевченківський райсуд усунув одного з присяжних у справі Шеремета

16:48, 8 октября 2020
Присяжний неправдиво відповідав на питання.
Шевченківський райсуд усунув одного з присяжних у справі Шеремета
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Одного з основних присяжних – Юрія Михайленка – у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета було усунуто Шевченківським районним судом міста Києва. Про це повідомив «Укрінформ».

Справу мали були розглядати двоє професійних суддів Оксана Голуб і Марина Антонюк і троє присяжних Наталя Глоба, Валерій Фірсов, Юрій Михайленко.

На початку засідання прокурор Михайло Тішин заявив клопотання щодо відводу присяжного.

«Під час минулого засіданні сторона захисту заявила клопотання про усунення присяжного Михайленка від участі у судовому засіданні на підставі пункту 1 частини 1 статті 390 КПКУ. Зокрема, було наголошено, що присяжний Михайленко неправдиво відповідав на запитання головуючої та учасників судового провадження, в тому числі й щодо місця постійного проживання та осіб, з якими він разом мешкає. Враховуючи вказані обставини, мною було після засідання направлено відповідного листа начальнику департаменту карного розшуку Національної поліції з метою перевірки цієї інформації з метою того, щоб розгляд вказаного кримінального провадження відбувався належним і неупередженим судом, і щоб було ухвалено законне, обґрунтоване і вмотивоване рішення», – аргументував прокурор.

У відповідь на цей лист надійшов рапорт, у якому йшлося, що Михайленко дійсно проживав на вулиці Січових Стрільців у Києві разом з громадянкою Ганною Чупіною.

«Зі слів мешканців цього будинку, з червня – липня 2020 року Чупіна там не проживає, оскільки змінила місце проживання. Мешканці припускають, Чупіна і Михайленко наразі мешкають в одному із сіл Вишгородського району. У рапорті також наявні два пояснення мешканців цього будинку, а також наявний рапорт оперуповноваженого департаменту карного розшуку Нацполіції про те, що зі слів мешканців садового товариства «Орфей» було встановлено, що приблизно з червня – липня 2020 року громадянка Чупіна проживає у будинку.., який розташований у селі Лютіж Вишгородського району Київської області, разом з громадянином Михайленком. Враховуючи наведені обставини, я клопочу про усунення присяжного Михайленка від участі у цьому кримінальному провадженні», – сказав прокурор.

Зі свого боку захисники обвинувачених підтримали заяву Тішина.

Наразі оголошено технічну перерву для визначення іншого присяжного із запасних присяжних, призначених у цій справі раніше.

Нагадаємо, присяжних для розгляду справи Шеремета обирали з 7 кандидатів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що комітет ВР підтримав важливий законопроект щодо злочинів проти журналістів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва