Вища рада правосуддя відсторонила суддю з Рівненської області

17:50, 14 декабря 2020
Тимчасово відсторонено суддю Леоніда Закревського у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
Вища рада правосуддя відсторонила суддю з Рівненської області
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ВРП задовольнила клопотання Генпрокурора про тимчасове відсторонення судді Леоніда Закревського від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Про це інформує пресцентр Вищої ради правосуддя.

Так, 9 грудня 2020 року до Вищої ради правосуддя надійшло клопотання Генерального прокурора Ірини Венедіктової про тимчасове відсторонення судді Володимирецького районного суду Рівненської області у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 369-2 Кримінального кодексу України.

На обґрунтування клопотання Генеральний прокурор зазначила про наявність обставин, які вказують, що подальше перебування Закревського Л. В. на посаді судді Володимирецького районного суду Рівненської області та здійснення ним правосуддя може призвести до негативних наслідків.

Як повідомлялося раніше, 20 лютого 2020 року Закревському Л. В. було вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 368, частиною другою статті 369Кримінального кодексу України. Суддя підозрюється у проханні надати неправомірну вигоду службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення нею дії з використанням службового становища в інтересах того, хто надає таку вигоду, та в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

«Обвинувачення Закревського Л. В. у вчиненні кримінального правопорушення, обставини та події у кримінальному провадженні суперечать морально-етичним принципам, об’єктивно можуть поставити під сумнів безсторонність судді при здійсненні правосуддя та з огляду на міжнародні принципи, стандарти поведінки судді і норми національного законодавства значною мірою зашкодити авторитету судової влади та довірі суспільства до неї», - сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Вища рада правосуддя звільнила у відставку двох суддів.

Додамо, із січня по листопад 2020 року Вища рада правосуддя прийняла рішення про звільнення 255 суддів. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва