Відбулися засідання Другого сенату та колегії суддів КСУ

19:00, 20 мая 2021
Стало відомо, які справи розглянув КСУ.
Відбулися засідання Другого сенату та колегії суддів КСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Конституційному Суді відбулися засідання Другого сенату Суду та колегії суддів КСУ. Про це повідомляє відділ комунікацій КСУ та правового моніторингу.

Другий сенат Конституційного Суду України на закритій частині пленарного засідання продовжив розгляд справи за конституційними скаргами Кременчуцького Анатолія Михайловича та Павлика Владислава Володимировича щодо відповідності Конституції України положень частини десятої статті 294 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Розгляд справи буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань.

Цього ж дня відбулося засідання Першої колегії суддів Першого сенату, на якому розглянуто питання щодо відкриття конституційних проваджень у справах за конституційними скаргами Саприки Василя Івановича щодо конституційності частини другої статті 61 Сімейного кодексу України, пункту 3 частини першої статті 255 Цивільного процесуального кодексу України, Харкового Юрія Олександровича щодо відповідності Конституції України положень пункту 5 частини першої статті 296 Господарського кодексу України, Левковця Андрія Юрійовича щодо конституційності положень пункту 2 частини першої статті 7 Закону України „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування“. За наслідками розгляду цих питань постановлено ухвали про відмову у відкритті конституційних проваджень у цих справах (остаточні).

Нагадаємо, 20 травня Велика палата Конституційного Суду України на відкритій частині пленарного засідання у формі усного провадження розглядала справу за конституційним поданням 45 народних депутатів України, які звернулися до Суду з клопотанням перевірити на конституційність статті 133-191, підпункт 2 пункту 2 розділу ХХХХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Виборчого кодексу України (далі – Кодекс).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва