ВРП тимчасово відсторонила суддю Харківського окружного адміністративного суду

13:36, 27 мая 2021
Суддю Ольгу Панченко відсторонили від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
ВРП тимчасово відсторонила суддю Харківського окружного адміністративного суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя задовольнила клопотання генерального прокурора Ірини Венедіктової та тимчасово відсторонила суддю Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання чинності вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

«Панченко О.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Рішенням Вищої ради правосуддя від 13 жовтня 2020 року суддя Ольга Панченко тимчасово, до 22 листопада 2020 року, була відсторонена від здійснення правосуддя в межах строку досудового розслідування у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Ухвалою суду від 15 квітня 2021 року у вказаній справі закінчено підготовче судове засідання та призначено судовий розгляд.

На стадії судового провадження строк відсторонення встановлюється до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

З огляду на те, що обвинувальний акт щодо судді О.Панченко перебуває на розгляді Вищого антикорупційного суду, враховуючи співмірність засад незалежності та недоторканності суддів, наслідки тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, Вища рада правосуддя прийняла рішення відсторонити суддю Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням у вчиненні вказаного кримінального правопорушення», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що керівника Харківського ОАС судитимуть за надання хабаря.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси