ВРП відкрила дисциплінарну справу стосовно судді Кузнецовського міського суду Рівненської області

15:05, 2 июня 2021
Після відкриття дисциплінарної справи щодо судді буде проведено перевірку фактів, викладених у дисциплінарній скарзі, та ухвалено відповідне рішення про притягнення або відмову у притягненні судді до дисциплінарної відповідальності.
ВРП відкрила дисциплінарну справу стосовно судді Кузнецовського міського суду Рівненської області
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 2 червня, Перша Дисциплінарна палата ВРП ухвалила рішення про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Кузнецовського міського суду Рівненської області Валерія Малкова у зв’язку із встановленням відомостей, які можуть свідчити про наявність у його діях складу дисциплінарного проступку.

Про це повідомляє пресслужба Вищої ради правосуддя.

У заяві йдеться про те, що його наслідком може бути притягнення судді до дисциплінарної відповідальності через можливе допущення ним поведінки, що порочить звання судді або підриває авторитет правосуддя, зокрема в питаннях моралі, дотримання інших норм суддівської етики та стандартів поведінки, які забезпечують суспільну довіру до суду (стаття 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»).   

Як вказано у скарзі, постановою Рівненського апеляційного суду від 21 серпня 2020 року залишено без змін постанову Сарненського районного суду Рівненської області від 25 вересня 2019 року, якою суддю Малкова В.В. визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

«Після відкриття дисциплінарної справи щодо судді В.Малкова Першою Дисциплінарною палатою ВРП буде проведено перевірку фактів, викладених у дисциплінарній скарзі, та ухвалено відповідне рішення про притягнення або відмову у притягненні судді до дисциплінарної відповідальності», - зауважують у ВРП.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ВРП відреагувала на повідомлення судді Солом’янського райсуду Києва про втручання у її професійну діяльність.

Додамо, що ВРП звільнила у відставку суддю Миколаївського райсуду Миколаївської області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду