ВРП відрядила двох суддів для здійснення правосуддя

13:20, 20 июля 2021
Суддів відрядили до Другого апеляційного адміністративного суду та Ковельського міськрайонного суду Волинської області.
ВРП відрядила двох суддів для здійснення правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя вирішила відрядити для здійснення правосуддя суддів до Другого апеляційного адміністративного суду та Ковельського міськрайонного суду Волинської області шляхом тимчасового переведення. Про це повідомляє пресслужба ВРП.

У Другому апеляційному адміністративному суді  передбачено 36 штатних посад суддів, 15 з яких є вакантними. У провадженні цього суду у 2020 році перебували 17 991 справа та матеріал. Середньомісячне надходження справ та матеріалів одному повноважному судді – 64,1. За інформацією Державної судової адміністрації України, середньомісячне надходження справ та матеріалів у всіх апеляційних адміністративних судах по Україні за цей період становило 49,2 справи та матеріалу, що свідчить про надмірний рівень судового навантаження одного судді у Другому апеляційному адміністративному суді.

У Ковельському міськрайонному суді Волинської області із 13 штатних посад суддів сім є вакантними.

До провадження суддів вказаного суду у 2020 році надійшло 7375 справ та матеріалів, середньомісячне надходження справ та матеріалів одному повноважному судді становило 102,4 справи та матеріалу. Відповідно до наданих ДСА України відомостей середньомісячне надходження справ і матеріалів одному повноважному судді місцевого загального суду по Україні у 2020 році становило 78 справ та матеріалів. Це також свідчить про надмірний рівень судового навантаження суддів цього суду.

Відрядження двох суддів строком на один рік дасть змогу частково врегулювати навантаження та покращити умови для доступу до правосуддя у вказаних судах.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя 20 липня 2021 року вирішила відрядити двох суддів для здійснення правосуддя строком на один рік з 4 серпня 2021 року, а саме:

- суддю Харківського апеляційного адміністративного суду КУРИЛО Ліану Володимирівну – до Другого апеляційного адміністративного суду;

- суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області  ВОЛКОВУ Юлію Федорівну – до Ковельського міськрайонного суду Волинської області.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП відсторонила від здійснення правосуддя суддю районного суду Дніпропетровської області.

Додамо, що протягом I півріччя ВРП прийняла рішення про звільнення 75 суддів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки