Верховний Суд підтримав позицію Східного апеляційного господарського суду щодо виконавчого провадження

17:28, 11 октября 2021
Об’єднана палата КГС ВС: держвиконавець має вжити усі заходи для виконання рішення суду, а не крізь призму суб’єктивного сприйняття «доцільності» вирішувати питання – чи здійснювати виконання за виконавчим документом, чи ні.
Верховний Суд підтримав позицію Східного апеляційного господарського суду щодо виконавчого провадження
Джерело фото: iStock
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Об’єднана палата Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду підтримала висловлену позицію Східного апеляційного господарського суду та Господарського суду Донецької області щодо обов’язковості вчинення державним виконавцем усіх необхідних заходів для повного та своєчасного виконання рішення суду відповідно до Закону України «Про виконавче провадження», а не крізь призму суб’єктивного сприйняття «доцільності» вирішувати питання – чи здійснювати виконання за виконавчим документом, чи ні.  Про це повідомляє пресслужба Східного апеляційного господарського суду.

«Оскільки цей Закон встановлює певний порядок вчинення виконавчих дій та не надає державному виконавцю права вільного розсуду визначати «доцільно» чи «недоцільно» вживати їх взагалі», — йдеться у повідомленні.

Детальніше з текстом постанови Верховного Суду від 17 вересня 2021 року у справі № 905/2999/17 можна ознайомитися за посиланням. 

З текстом постанови Східного апеляційного господарського суду від 30 березня 2021 року у справі № 905/2999/17 – за посиланням

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що КГС ВС висловився щодо права ФОП на звернення до суду та підписання позовної заяви, поданої у межах справи про банкрутство.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки