ВРП надала згоду на утримання судді Чернігівського окружного адміністративного суду під вартою

11:54, 12 ноября 2021
Суддя підозрюється у вчиненні тяжкого корупційного злочину.
ВРП надала згоду на утримання судді Чернігівського окружного адміністративного суду під вартою
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні 12 листопада 2021 року Вища рада правосуддя розглянула подання першого заступника Генерального прокурора Романа Говди про надання згоди на утримання судді Чернігівського окружного адміністративного суду Лобана Дмитра Вікторовича під вартою, яке надійшло до ВРП 11 листопада 2021 року.

Лобан Д.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, тобто в проханні та одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи дій з використанням наданого їй службового становища.  

Про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення судді повідомлено 10 листопада 2021 року. Наразі Національним антикорупційним бюро України здійснюється досудове розслідування.

Мотиви, наведені у поданні, ВРП визнала обґрунтованими та такими, що підтверджуються наданими Вищій раді правосуддя матеріалами, що містять конкретні факти і докази, які можуть свідчити про вчинення суддею суспільно небезпечного діяння, визначеного Кримінальним кодексом України.

Порушень гарантій незалежності судді під час розгляду подання не виявлено.

Враховуючи, що суддя підозрюється у вчиненні тяжкого корупційного злочину та наявність обґрунтованої необхідності застосування такого запобіжного заходу, Вища рада правосуддя вирішила задовольнити подання Романа Говди про надання згоди на утримання судді Чернігівського окружного адміністративного суду Лобана Д.В. під вартою, надати згоду на його утримання під вартою.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП продовжила строк надання суддями згоди на відрядження до трьох судів.

Також ВРП відреагувала на повідомлення голови Приморського районного суду Одеси про втручання в його професійну діяльність.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області