2 млн гривень збитків при закупівлі ШВЛ у дитячу кардіологію: підозрюється головний бухгалтер

14:02, 12 ноября 2021
Головному бухгалтеру ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я України» повідомлено про підозру за фактом службової недбалості.
2 млн гривень збитків при закупівлі ШВЛ у дитячу кардіологію: підозрюється головний бухгалтер
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Повідомлено про підозру головному бухгалтеру ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я України» за фактом службової недбалості, що призвела до безпідставного перерахування 2 млн гривень з державного бюджету. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрювана, обіймаючи посаду головного бухгалтера, неналежно виконала свої службові обов’язки та, не пересвідчившись у правильності нарахованих сум за поставлені у Центр апарати штучної вентиляції легень та наркозно-дихальні станції, безпідставно перевищила суми таких нарахувань на 2 млн гривень.

«Зокрема головний бухгалтер не врахувала, що апарат штучної вентиляції легень та наркозно-дихальна станція є товарами, необхідними для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів епідемій та пандемій, гострої респіраторної хвороби COVID-19, а тому звільняються від оподаткування податком на додану вартість», — йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення підозрюваної від посади та обрання запобіжного заходу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Київщині селищному голові повідомлено про підозру в організації одержання хабаря чиновником Міноборони у сумі 20 тисяч доларів. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду