ВРП вирішила припинити відставку судді Анатолія Целуха

12:48, 2 декабря 2021
Вища рада правосуддя вирішила припинити відставку судді у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього.
ВРП вирішила припинити відставку судді Анатолія Целуха
Джерело фото: ru.slovoidilo.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя під час засідання у четвер, 2 грудня, вирішила припинити відставку судді Целуха Анатолія Петровича у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього за вчинення умисного злочину.

А. Целух обіймав посаду судді Малиновського районного суду міста Одеси та рішенням Ради від 23 квітня 2019 року був звільнений у відставку.

«Вироком Вищого антикорупційного суду від 22 липня 2020 року А. Целуха визнано винуватим за частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, тобто у вимаганні та одержанні ним неправомірної вигоди за прискорення судового розгляду справи, яка перебувала в його провадженні, та ухвалення позитивного рішення в інтересах третьої особи на стороні відповідача.

В подальшому вирок та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду в частині призначення покарання постановою Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду залишено без змін.                              

Таким чином вирок Вищого антикорупційного суду набрав законної сили 22 жовтня 2021 року.

Відповідно до статті 145 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" однією з підстав для припинення відставки судді є набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього за вчинення умисного злочину», - повідомляють у Вищій раді правосуддя.

У зв’язку з цим ВРП вирішила припинити відставку судді Анатолія Целуха та зауважує, що це тягне за собою втрату А. Целухом звання судді у відставці.

Копію цього рішення буде направлено до Пенсійного фонду України, який перегляне виплату щомісячного грошового утримання.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ВРП внесе Зеленському подання про призначення судді Луганського окружного адмінсуду.

Крім того, ми повідомляли,  що ВРП відреагувала на повідомлення судді з Харкова про втручання в її професійну діяльність.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду