ДСА готова забезпечити умови для ефективної роботи Етичної ради з перевірки членів ВРП — Олексій Сальніков

15:42, 2 декабря 2021
Організаційно-технічне забезпечення діяльності Етичної ради здійснює Державна судова адміністрація України.
ДСА готова забезпечити умови для ефективної роботи Етичної ради з перевірки членів ВРП — Олексій Сальніков
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

1 грудня на базі Державної судової адміністрації України відбулося перше засідання Етичної ради. Шляхом голосування на ньому обрано главу Етичної ради. Ним став суддя Верховного Суду у Касаційному  кримінальному суді Лев Кишакевич, який обраний до складу цієї Ради за квотою Ради суддів України, передає офіційний сайт ДСА.

«Ми готові забезпечити усі умови та комфортність для ефективної роботи Етичної ради. Вже на першому ж засіданні в цьому переконалися її члени та журналісти. Це повна технічна готовність та висока організація у її проведенні.  Державна судова адміністрація України спроможна забезпечити відео- та аудіофіксацію і трансляцію засідань Етичної ради в режимі реального часу на офіційному вебпорталі судової влади України, як це і вимагається у відповідному Законі», - зазначив т.в.о. голови ДСА України Олексій Сальніков.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» Етична рада утворюється з метою сприяння органам, що обирають (призначають) членів Вищої ради правосуддя, у встановленні відповідності кандидата на посаду члена Вищої ради правосуддя критеріям професійної етики та доброчесності. А організаційно-технічне забезпечення діяльності Етичної ради здійснює Державна судова адміністрація України.

ПРАВО ТВ вело пряму трансляцію засідання.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що іноземні члени Етичної ради відгородилися стільцями від журналістів.

Додамо, Етична рада розпочне роботу з перевірки кандидатів до Вищої ради правосуддя.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва