Відновлено роботу Іванківського райсуду Київської області, фото

15:49, 21 апреля 2022
У період окупації селища російськими військами будівля суду вистояла і зазнала некритичних зовнішніх пошкоджень, а всередині приміщення суду перебуває у задовільному стані.
Відновлено роботу Іванківського райсуду Київської області, фото
Джерело фото: facebook.com/Kyiv.Court.Of.Appeal
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київський апеляційний суд повідомив, що на деокупованій території Київщини відновлено роботу Іванківського районного суду Київської області. Про це йдеться у пресслужбі суду.

«6 березня 2022 року, у зв’язку з окупацією території Київської області російськими військами, розпорядженням Голови Верховного Суду було змінено територіальну підсудність судових справ, підсудних Іванківському районному суду Київської області на Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області.

На даний час обставини, які стали підставою для зміни територіальної підсудності, змінилися – Збройними Силами України територію селища міського типу Іванків, як і всю територію Вишгородського району Київської області, повністю звільнено від російських військ. Процеси життєдіяльності селища нормалізуються, мешканці повертаються до своїх домівок, відновлюють роботу територіальні органи поліції та прокуратури.

Сьогодні до приміщення суду в селищі Іванків Вишгородського району здійснили робочий візит Голова Верховного Суду Всеволод Князєв, голова Київського апеляційного суду Ярослав Головачов, суддя Верховного Суду Лев Кишакевич, т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков та начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України у Київській області Світлана Шевченко.

На щастя, у період окупації селища російськими військами будівля Іванківського районного суду Київської області вистояла і зазнала некритичних зовнішніх пошкоджень, всередині приміщення суду перебуває у задовільному стані, відновлено електропостачання та зв'язок, а тому є можливим відновлення роботи суду та забезпечення належних умов для здійснення правосуддя.

Розпорядженням Голови Верховного Суду від 21 квітня 2022 року «Про відновлення територіальної підсудності судових справ Іванківського районного суду Київської області», враховуючи наявність належних умов здійснення правосуддя Іванківським районним судом Київської області, відновлено територіальну підсудність судових справ Іванківського районного суду Київської області.

Дуже хочеться, щоб саме з відновлення роботи цього суду розпочався процес відновлення роботи та відбудови всіх інших пошкоджених і зруйнованих судів України.

Відновлення роботи судів на територіях, які звільнені від окупації російських загарбників, а також повноцінне відновлення роботи всіх судів України – лише питання часу.

Віримо у Збройні Сили України!

Перемога буде за нами! Слава Україні!», — йдеться у повідомленні.

Джерело фото: facebook.com/Kyiv.Court.Of.Appeal

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду