Відібрання 4-річної дівчинки у батьків: апеляційний суд ухвалив рішення

19:38, 11 ноября 2019
Миколаївський апеляційний суд залишив у силі рішення суду про відібрання дівчинки у батьків.
Відібрання 4-річної дівчинки у батьків: апеляційний суд ухвалив рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Миколаївський апеляційний суд завершив розгляд апеляційної скарги 32-річної жительки Миколаєва на рішення Ленінського районного суду м. Миколаєва від 24 червня 2019 року про відібрання дитини у батьків без позбавлення їх батьківських прав та стягнення аліментів у розмірі ¼ частини усіх видів заробітку (доходу), але не менше 50% від прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 4 вересня 2018 року до досягнення дитиною повноліття. Про це повідомляє прес-служба суду.

Як з’ясувалося у судовому засіданні, чоловік, зазначений у свідоцтві про народження дівчинки у графі «батько» не є біологічним батьком та не бере будь-якої участі у вихованні дівчинки. 32-річна мати дівчинки офіційно не працює, притягувалась до кримінальної відповідальності та перебуває на обліку в Миколаївському обласному наркологічному диспансері.

Апелянтка просила колегію суддів задовольнити апеляційну скаргу та не забирати у неї доньку. Зазначила, що добре піклується про доньку, дівчинка є інвалідом з дитинства, тож щорічно з нею проходить обстеження. Вказала, що хоч офіційно й не працює, але старається, щоб у доньки все було, а у квартирі робить із співмешканцем ремонт.

Представниця органу опіки і піклування виконкому Миколаївської міської ради пояснила, що 4-річна Марія з 2015 року, згідно з наказом Служби у справах дітей адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради, поставлена на облік за категорією: проживання в сім’ї, у якій батьки або особи, які їх замінюють, ухиляються від виконання своїх обов’язків з виховання дитини.

Майже щомісяця служба у справах дітей обстежувала умови проживання, про що складено відповідні акти. У квартирі брудно, підлога, двері, вікна не вимиті, на балконі скупчення сміття та речей, оголені дроти, не прикриті розетки. Є деякі продукти харчування. Для виховання та розвитку дитини є окрема кімната, в якій знаходиться диван, шафа для одягу, дитячий столик, тумба з телевізором, багато іграшок та дитячих книжечок.

Також представниця органу опіки і піклування зазначила, що батьків не позбавляють батьківських прав і мати, офіційно працевлаштувавшись та створивши всі умови для проживання та виховання дитини, зможе повернути доньку на виховання.

За результатами розгляду справи Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою рішення Ленінського районного суду м. Миколаєва залишено без змін, а апеляційну скаргу  без задоволення.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що суд позбавив чоловіка батьківських прав та стягнув аліменти за те, що він свідомо ухилявся від виконання свої батьківських обов'язків.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси