Женщина с сыновьями боялась возвращаться в дом из-за домашнего тирана: суд выдал ему ограничительное предписание

20:19, 26 декабря 2023
Мужчине, который пьянствовал, унижал и избивал заявительницу, запретили приближаться на 100 м к месту жительства женщины с сыновьями и находиться там.
Женщина с сыновьями боялась возвращаться в дом из-за домашнего тирана: суд выдал ему ограничительное предписание
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Женщина с сыновьями боялась возвращаться в дом из-за домашнего тирана и просила суд выдать ему ограничительное предписание. Об этом сообщил Хмельницкий апелляционный суд.

Полонский районный суд, удовлетворив заявление женщины, пострадавшей от домашнего насилия, постановил: выдать ограничительное предписание в виде мер временного ограничения прав жителя поселка Понинка на срок 6 месяцев, а именно: запретить ему приближаться на 100 м к месту жительства заявительницы с сыновьями и находиться там.

Звертаючись до суду із заявою про видачу обмежувального припису, вона пояснила, що донедавна проживала з чоловіком і синами у будинку в селищі Понінка Шепетівського району.

Проте спільне проживання домашній тиран зробив нестерпним – систематично п’яним принижував, нецензурно лаявся, погрожував фізичною розправою, підпалом будинку, штовхав, шарпав за волосся, контролював пересування, залякував. Вона не раз зверталася до поліції. Та врешті була змушена з синами виїхати на орендовану квартиру, повідомляє Хмельницький апеляційний суд.

У листопаді за її заявою кривдника зняли з реєстрації у будинку. 18 грудня 2023 року шлюб між ними було розірвано, але рішення місцевого суду ще не набрало законно сили.

Досі вона з дітьми винаймає квартиру, оскільки боїться повертатися до свого житла. За словами сусідів, чоловік туди приходив й після того вона виявила зламаними ручки дверей.

Суд встановив, що жінка є власницею будинку, де донедавна мешкала з двома дітьми й чоловіком. Останнього було знято з реєстрації за цією адресою на підставі заяви власниці. Також вироком від 24.07.2023 чоловіка визнано винним у заподіянні дружині легких тілесних ушкоджень.

«Враховуючи усі надані заявником докази, з огляду на встановлені судом обставини, суд приходить до переконання, що наявні обґрунтовані ризики вчинення [чоловіком] домашнього насильства щодо [заявниці], тому суд приходить до висновку про обґрунтованість заяви та необхідність видачі обмежувального припису шляхом встановлення заходів тимчасового обмеження прав кривдника та покладення на нього обов’язків, зокрема, встановлених п. 1 ч. 2 ст. 26 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», – йдеться у рішенні суду.

Рішення суду про видачу обмежувального припису не набрало законної сили та може бути оскаржене до апеляційного суду.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua и на Google Новости SUD.UA, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді