Хабар у $150 тисяч: втікаючи, зловмисник скоїв ДТП

17:05, 18 октября 2018
Громадянина впіймали на хабарі у 150 тисяч доларів США.
Хабар у $150 тисяч: втікаючи, зловмисник скоїв ДТП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Затриманий на хабарі чоловік вимагав від забудовника за вплив на посадовців ДАБІ щодо отримання дозволу на будівництво житлового будинку. Під час затримання хабарник намагався втекти і скоїв низку ДТП, зокрема, за участі машини швидкої допомоги. Наразі він затриманий у порядку статті 208 КПК України.

Оперативники Управління захисту економіки в Київській області, слідчі Головного управління Нацполіції в Київській області за процесуального керівництва прокуратури Київської області спільно з відділом протидії корупції ДАБІ України викрили забудовника у протиправній діяльності.

Встановлено, що фігурант вирішив допомогти колишньому компаньйону з отриманням дозвільних документів на будівництво багатоповерхового житлового будинку, але за дану «послугу» останній повинен був заплатити 155 тисяч доларів США «винагороди». За вказану суму зловмисник пообіцяв вплинути на посадових осіб Держаної архітектурно-будівельної інспекції України під час ухвалення ними відповідного рішення.

У межах провадження правоохоронці задокументували факт одержання зловмисником частини неправомірної вигоди, 5 тисяч доларів США.

У середу, 17 жовтня, оперативники Управління захисту економіки в Київській області Нацполіції, слідчі Головного управління Нацполіції в Київській області за процесуального керівництва прокуратури Київської області затримали фігуранта кримінального провадження під час одержання ним 150 тисяч доларів США хабара.

Зрозумівши, що його викрили правоохоронці, правопорушник намагався втекти та скоїв низку дорожньо-транспортних пригод, зокрема, і за участі карети швидкої допомоги.

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) КК України.

Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Одесі на хабарі викрили чиновника Одеського обласного військового комісаріату. Зловмисника затримали в робочому кабінеті під час отримання чергового хабара в розмірі трьох тисяч американських доларів. Зараз вирішується питання про оголошення зловмисникові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, і обрання запобіжного заходу.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва