Судове звернення Македона намагаються використати проти директора ДБР

18:53, 19 октября 2018
Труба нагадав, що це вже другий позов народного депутата Юрія Македона.
Судове звернення Македона намагаються використати проти директора ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Політичні кола хочуть використати судове звернення Юрія Македона як інструмент для зняття Романа Труби з посади директора Державного бюро розслідувань. Про це він повідомив в ексклюзивному коментарі для «Інтерфакс- Україна».

Труба нагадав, що це другий позов народного депутата Юрія Македона, який також претендував на посаду директора ДБР, але не переміг в конкурсі.

«Зовнішня комісія 16 листопада 2017 року визначила мене переможцем конкурсу. Відповідно до законодавства Македон протягом місяця мав можливість оскаржити це рішення в суді, але не зробив цього. Вперше він звернувся до суду лише через півроку, і навряд чи весь час він обдумував юридичні підстави для свого звернення», – вважає Труба.

Він повідомив, що за результатом розгляду першого позову Окружний адміністративний суд міста Києва назвав доводи позивача щодо порушення строків звернення «необґрунтованими та помилковими» і повернув позовну заяву. Київський апеляційний адміністративний суд залишив ухвалу без змін. Верховний Суд відмовив у відкритті касаційного провадження.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що суддя львівського райсуду, дружина Романа Труби, повідомила про тиск. Олександра Баєва повідомила, що 7 вересня 2018 го на її мобільний телефон в мобільному додатку Viber почали надходити текстові повідомлення з погрозами і вимогами вплинути на чоловіка з метою здійснення ним певних дій, пов'язаних з його професійною діяльністю, а саме: призначити осіб на відповідні посади.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси