У Хмельницькій області суд ухвалив вирок чиновнику-хабарнику

15:04, 23 октября 2018
Чиновник відбувся штрафом у розмірі 17 тисяч гривень
У Хмельницькій області суд ухвалив вирок чиновнику-хабарнику
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Хмельницькій області суд оштрафував фахівця управління містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту населення Кам’янець-Подільської РДА, який вимагав та отримав неправомірну вигоду за виготовлення будівельного паспорту на реконструкцію будинку, передає прес-служба суду.

Зазначається, що посадовець пообіцяв вплинути на свого начальника, аби той дав «добро» на швидке і якісне виготовлення документів. Щоправда, послугу оцінив у 2 тис. грн. І вже через місяць домовлена угода була реалізована.

У судовому засіданні обвинувачений за ч. 2 ст. 369-2 КК України (Одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) визнав себе винним і попросив затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між ним та прокурором.

«Відповідно до вимог ч.3 ст. 27 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» надання будівельного паспорта здійснюється уповноваженим органом містобудування та архітектури на безоплатній основі протягом десяти робочих днів з дня надходження відповідної заяви та пакета документів», — зазначає у вироку Кам’янець-Подільський міськрайонний суд і визнає чиновника винним у інкримінованому злочині.

Та зваживши, що обвинувачений має позитивні характеристики, вчинив злочин середньої тяжкості, а угода укладена добровільно з обох сторін, суд її затвердив. Відтак чоловік має понести обумовлене в угоді покарання — сплатити штраф у розмірі 17 тис. грн..

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Генеральна прокуратура України оголосила про підозру у вчиненні злочину голові одного з районних судів Одеської області.

Також нам стало відомо про затримання депутата в Івано-Франківській області, якого спіймали на хабарі в 1,5 млн гривень.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва