У Києві затримали агента ФСБ: є подробиці

08:15, 17 ноября 2018
Чоловік готував замах на громадського активіста в Херсоні.
У Києві затримали агента ФСБ: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві співробітники Департаменту контррозвідки та Головного слідчого управління Служби безпеки України затримали виконавця замаху на вбивство херсонського громадського активіста, організованого на замовлення ФСБ РФ.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

«Унаслідок спецоперації правоохоронці затримали зловмисника у Києві під час підготовки до злочину», - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, спецслужби країни-агресора планували вчинити на території України низку терористичних актів, спрямованих проти відомих громадських активістів, для дестабілізації суспільно-політичної обстановки.

«Із цією метою вони завербували громадянина України, який за грошову винагороду погодився вчинити злочини. У травні 2018 року правоохоронцям вдалося завадити вбивству одного з керівників обласного осередку політичної організації Херсона. Для підтвердження замовлення з РФ у межах слідчого експеримента подальші дії виконавця контролювались українськими правоохоронцями», - розповіли силовики.

Як з’ясували оперативники, невдовзі зловмисник отримав наступне завдання з Кремля, згідно з яким новою жертвою кілера мав стати лідер херсонської громадської організації.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що спецслужби РФ намагались завербувати дружин офіцерів ЗСУОперативники встановили, що дружини трьох офіцерів ЗСУ були завербовані під час перебування у своїх батьків у РФ та на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Також ми писали, що співробітники управління стратегічних розслідувань затримали жителя Дніпра, який намагався збути зброю, вивезену з зони ООС.

Ще раніше, як повідомляли у СБУ, колишнього чоловіка відомої української гімнастки Лілії Подкопаєвої Тимофія Нагорного завербувало ФСБ РФ. Чоловікові було поставлено завдання створити в країні проросійську партію.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді