У справі депутата, який морив голодом сина, з'явився несподіваний поворот

08:15, 23 ноября 2018
Сторона захисту наполягала на обранні відносно депутата домашнього арешту.
У справі депутата, який морив голодом сина, з'явився несподіваний поворот
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кропивницький апеляційний суд відмовив у задоволенні клопотання захисту депутата Новоукраїнської райради Олександра Мольченка про зміну запобіжного заходу, передає CBN.

Ухвалою слідчого судді від 2 листопада підозрюваному за клопотанням слідчого продовжено строк тримання під вартою до 5 грудня в межах строків досудового розслідування.

Не погоджуючись з таким рішенням слідчого судді, захисник підозрюваного подав апеляційну скаргу, обґрунтовуючи вимоги порушенням права підозрюваного на захист, недоведеністю ризиків, на які вказують слідчі органи, та необґрунтованістю підозри взагалі.

Сторона захисту та сам підозрюваний наполягали на обранні відносно нього домашнього арешту, вказували, що слідство – це політична розправа за активну громадянську позицію підозрюваного та його боротьбу з корупцією у районі.

Прокурор зазначив, що підозрюваному вже обирався запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з покладанням низки обов’язків, яких він не дотримувався, вимоги ухвали слідчого судді систематично порушував, тому сторона обвинувачення наполягає на триманні під вартою.

За наслідками апеляційного перегляду апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного залишили без задоволення, а ухвалу слідчого судді про продовження строку тримання під вартою – без зміни.

Ухвала Кропивницького апеляційного суду є остаточною та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

На розгляді апеляційної скарги були присутні активісти, в тому числі з Кривого Рогу. Вони вважають, що Мольченка намагаються посадити за «фальсифікованою кримінальною справою», бо він «пішов проти корупційних схем місцевої влади та поліції».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що депутата Новоукраїнської районної ради Олександра Мольченка і його дружину позбавили батьківських прав і можуть відібрати трьох дітей.

Додамо, трьох доньок подружжя Мольченків забрали до дитячої обласної лікарні через низьку вагу і Новоукраїнська служба з прав захисту дитини, подала позовну заяву до суду, щоб у батьків відібрали трьох доньок. Пізніше депутату і його дружині оголосили підозру про злочин.  Крім того, Олександру Мольченку під час судового засідання призначили судово-психіатричну експертизу. На судовому засіданні депутат просив змінити цілодобовий домашній арешт на домашній арешт з 20 до 7 години. За рішенням суду депутату змінили запобіжний захід на тримання під вартою .

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва