Депутат запропонував спростити процедуру звільнення директора ДБР

16:55, 23 ноября 2018
23 листопада документ направлено на розгляд Комітету.
Депутат запропонував спростити процедуру звільнення директора ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 22 листопада, народний депутат від БПП Микола Паламарчук вніс законопроект №9326, який передбачається можливість висловлення недовіри директору ДБР. Як наслідок — очільник відомства «злітає» з посади. Про це повідомив член внутрішньої комісії з відбору кандидатів у ДБР Олександр Лємєнов на своїй сторінці у Facebook

Він зазначив, що питання про недовіру може бути внесено не менш, ніж 150 народними депутатами.

«Нічого хорошого в цьому, чесно кажучи, не бачу. Окрім цього, в законопроекті є потенційно позитивна річ — щорічний звіт керівника ДБР про роботу цього органу. Зважаючи на тенденції, що Бюро «запускається» вже рік, то, безумовно, потрібно отримати парламентський контроль. Бо це схоже на циркове дійство, а не організацію процесу.

Можна різних причин критикувати Романа Трубу, їх більш, ніж достатньо. Але ми знову повертаємось до старих традицій «взяти на гачок» кожного з керівників органів правопорядку.

Вище політичне керівництво, як і українці в цілому, продовжують мислити категоріями персоналій, замість того, щоб будувати інституції. Не сподобався керівник — вигнати. А проблема в іншому.

Нині законодавчо закладено стільки морських мін, що будь-який правоохоронний крейсер швидко піде на дно. І політична доцільність має йти далеко позаду верховенства права, а не навпаки», — повідомив О. Лємєнов.

У п’ятницю, 23 листопада, документ направили на розгляд Комітету.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Державне бюро розслідувань оголосило конкурс на 11 посад у п’яти територіальних управліннях — Києві, Львові, Полтаві, Мелітополі, Хмельницькому, передає прес-служба Бюро.

Крім того, конкурсна комісія №2 завершила розгляд документів від кандидатів для участі в конкурсі на 74 посади у семи територіальних управліннях ДБР.

Додамо, Державне бюро розслідувань продовжує проводити конкурс на посади до теруправлінь.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області