Трагедія на Тернопільщині: пенсіонерка вкоротила собі віку через борги за комуналку

07:45, 12 декабря 2018
В місцевому управлінні соціального захисту повідомили, що субсидії родині загиблої пенсіонерки були нараховані.
Трагедія на Тернопільщині: пенсіонерка вкоротила собі віку через борги за комуналку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Трагедія сталася у містечку Вишнівець Збаразького району Тернопільської області. Місцевий житель зранку гонив птицю на річку і побачив біля берега на кризі тіло жінки, пише Овід.

«Це було біля 9-ї ранку. Я саме підійшов до річки де б’є джерело. Піднімаю голову і бачу лежить старша жінки. Обличчям долілиць… збоку на голову трохи крові і все. З цього я так настрашився, що кілька хвилин стояв в заціпенінні, – пригадує сусід загиблої Мансур Абдимуродов. – Спочатку навіть не зрозумів що це баба Надя. Побіг до хати і викликав швидку.»

Але медики констатували смерть. Викликали поліцію. До самого смеркання правоохоронці описували все довкола. 82-річна Надія Ситник лежала на кризі біля берега боса і без хустини. В гаражі біля будинку правоохоронці знайшля закривавлену сокиру. До річки ж, розповідають сусдіди, вів кривавий слід.

У гаражі, поблизу будинку, правоохоронці виявили закривавлену сокиру. Саме нею, припускають правоохоронці, і було зроблено рани у потерпілої. Та у хаті нікого не було. Старший син та онук, з якими жила бабуся, поїхали до молодшого сина у Київ кілька днів перед тим. На столі при понятих полція виявила передсмертну записку. Ймовірно її написала напередодні трагедії сама загибла.

«Всі роки була субсидія. Цей рік ще не зробили. Вона може й буде, но в нас в Збаражі йде по району дуже багато субсидій і вони не встигають… Мама переживала що нема субсидії… всі пенсіонери за таке переживають… – каже молодший син загиблої Анатолій. Додає – у хаті є що їсти, на зиму є дрова. Я мамі казав, якщо субсидії не буде то поможу вам заплатити за газ.»

А от в Збаразькому районному управлінні праці та соціального захисту населення заявляють – субсидії родині загиблої пенсіонерки нараховано. Щоправда повідомити жінку про це не встигли.

«Син Віктор Володимирович 21-го числа подав заяву на пирзначення субсидії, 29-го листопада субсидія була призначена, повідомлення передано уповноваженому представнику селищної ради для передачі його заявникові. Заявника зараз ніби не було на місці, тому вони не могли йому вручити дане повідомлення», – заявляє начальник управління соціального захисту населення Збаразької райдержадміністрації Олександр Рожко.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Краматорську дівчина-підліток звела рахунки із життям, повісившись у сараї, де 11 років так само пішла з життя мати дитини. Дівчина написала записку зі словами «Хочу до мами».

Крім того, ми писали, що у Кривому Розі чоловік повісився на ремені на газовій трубі, яка знаходиться під стелею. Городянин передсмертної записки не залишив. Мотивом самогубства, за словами його дружини, міг стати борг за кредит.

Також нам стало відомо, що у Миколаєві з вікна вистрибнув учасник АТО. Чоловік впав на дах розташованої внизу прибудови.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді