НАЗК повідомило поліцію про ознаки кримінальних правопорушень в діях посадовців

15:53, 14 декабря 2018
Посадовці задекларували недостовірну інформацію.
НАЗК повідомило поліцію про ознаки кримінальних правопорушень в діях посадовців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАЗК за результатами повних перевірок декларацій трьох посадовців виявило ознаки кримінального правопорушення, пов’язаного з корупцією — декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Про це Національне агентство повідомило Нацполіцію, направивши відповідні обґрунтовані висновки, передає прес-служба відомства.

Так, під час перевірок було встановлено, що Михайло Андрієвський, депутат Прилуцької районної ради,  у декларації за 2017 рік  не задекларував власну квартиру, автомобіль ГАЗ, недостовірно вказав суму внеску до статутних капіталів товариств. Також депутат не вказав у декларації квартиру, житловий будинок та 3 земельні ділянки дружини.

Загалом у декларації депутата встановлено недостовірні відомості на суму понад 1,43 млн грн.

Генеральний директор державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» Павло Кривонос, подаючи декларацію за 2016 рік, не задекларував нежитлові приміщення у м. Ялта, на які за посадовцем зареєстровано право власності, недостовірно вказав вартість належних йому автомобілів та розмір власного доходу та доходу своєї дружини.

Загалом у декларації посадовця  встановлено недостовірні відомості на суму понад 670 тис. грн.

Старший державний інспектор митного поста Сумської митниці ДФС Євген Маслюк не задекларував 3 автомобілі членів сім’ї — батька та матері, а також недостовірно вказав суму їх доходу та доходу дружини.

Загальна сума недостовірних відомостей, встановлених під час перевірки декларації посадовця, — понад  570 тис. грн. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, навіщо НАЗК проводить експертизу законопроектів про адвокатуру.

Крім того, НАЗК направило до суду адмінпротоколи щодо порушення 11-ма суб’єктами декларування термінів подання декларацій та неподання/несвоєчасного подання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

Також нам стало відомо, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло 3 приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду