В НАЗК назвали кількість осіб, які мають великі проблеми з деклараціями

12:52, 21 декабря 2018
Посадовці декларували недостовірну інформацію.
В НАЗК назвали кількість осіб, які мають великі проблеми з деклараціями
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У 2018 році НАЗК направило до правоохоронних органів 90 обґрунтованих висновків щодо виявлення ознак кримінального правопорушення, пов’язаного з корупцією, — декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення, передає прес-служба Національного агентства.

Зазначається, що це в 9 разів більше ніж у 2017 році.

Відповідальність за умисне подання недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб передбачена ст. 366-1 КК, а за незаконне збагачення — ст. 368-2 КК.

У НАЗК нагадали: обґрунтовані висновки щодо виявлення ознак таких правопорушень затверджуються на засіданні НАЗК та направляються до НАБУ, органів прокуратури та Нацполіції для здійснення досудового розслідування.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, навіщо НАЗК проводить експертизу законопроектів про адвокатуру.

Крім того, 20 грудня до приміщення Національного агентства увірвалася група осіб, яка намагалася примусити представників Центрального органу виконавчої влади діяти в їх інтересах.

Також нам стало відомо, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло 3 приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.

Додамо, Національне агентство з питань запобігання корупції в установленому порядку запросило сім посадових осіб для надання пояснень та, у разі наявності підстав, складення протоколів про адміністративне правопорушення.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді